Sony PlayStation 3 va oferi in curand servicii video si o interfata “globala”

0
623

Desi Blu-ray a castigat razboiul tehnologic al formaturilor, consola PS3 il pierde pe cel din industria jocurilor, unde Xbox 360 si Nintendo Wii domina autoritar piata. Ce e de facut? Sony planuieste va ofere servicii de sharing al continuturilor video la cerere, ce vor pune la dispozitie seriale si filme, iar compania japoneza promite ca va implementa si o noua interfata si un serviciu de stiri pe PS3.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul serviciu va purta numele de Life With PlayStation si va oferi stiri si informatii meteo prin intermediul unei interfate in forma de glob rotativ, ce aminteste de Wii News. Sony a promis de mult un serviciu de download video, dar initiativa sa nu s-a concretizat pana acum, asta in vreme ce Apple si Microsoft au succes cu servicii similare (Apple TV, respectiv Xbox Live Marketplace).

Mai mult, consola Xbox 360 si Apple TV suporta acum streaming HD, chiar daca Sony se poata lauda ca a inclus un Blu-ray player accesibil pe consola sa. Compania japoneza a pierdut peste 3 miliarde de dolari din cauza lui PlayStation 3, de la momentul lansarii, dar schimbari la capitolul cost si managament al serviciilor online vor aduce primele profituri incepand cu luna martie a lui 2009.

Sursa