Sony lansează un televizor gigant în Japonia; Are 19.2 metri lungime și vine cu rezoluție 16K, tehnologie Crystal LED

2
2354
Sony

Un segment în care tehnologia avansează destul de rapid este și cel al televizoarelor, acolo unde vedem an de an noutăți interesante, de la televizoare rulabile precum cele prezentate de către LG și până la modele cu diagonale gigant și rezoluții 16K. Un asemenea TV a lansat Sony de curând în Japonia și vorbim despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, noul produs vine cu o diagonală de-a dreptul impresionantă, televizorul având o lungime de 19.2 metri și o lățime de 5.4 metri. Primul model din producție a fost montat în cadrul centrului de cercetare din Yokohama și se întinde între primul și al doilea etaj al clădirii.

Rezoluția sa 16K afișează de 64 ori mai mulți pixeli decât un panou standard 1080p, sau de 16 ori mai mulți pixeli decât un display 4K. După cum era de așteptat, imaginile văzute pe un asemenea display te lasă cu gura căscată, asta și pentr că avem parte de tehnologia Crystal LED.

Conținutul 16K este totuși limitat, dar Sony are un asemenea film 16K ce prezintă o rezervație naturală. În momentul de față costurile de producție sunt mult prea mari pentru ca un așa televizor să fie lansat comercial către publicul larg. Imaginați-vă cum s-ar vedea noul sezon Game of Thrones pe așa televizor!