Sony da replica celor de la Microsoft: un controller “hands free” bazat pe miscare pentru PS3

0
628

Dupa ce am aruncat o privire asupra lui Project Natal, noul sistem de control al consolei Xbox 360, care implica doar utilizarea miscarilor, gesturilor si vocii, iata ca si Sony a prezentat un sistem similar la E3. Compatibil cu PlayStation 3, acesta poarta numele de The PlayStation Motion Controller.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

e3sony221

Samplingul miscarii este de 1 la 1, fara pic de lag, cu mare precizie si cu 60 de frame-uri pe secunda. Ca si in cazul joystickului Wiimote, de pe Nintendo Wii, noul controller este un stick, dar unul care nu foloseste un giroscop sau sisteme electronice. PlayStation Motion Control este mai simplu si elegant, dar si mai eficient decat Wii Motion Plus.

504x_e3sony267

Noua tehnologia este bazata pe cea de “captura a miscarii” de la Hollywood si foloseste camera PS Eye, care urmareste o “minge” de pe stick. Pot exista 2 stickuri, care vin si cu tragaci, util in cazul FPS-urilor. Cei care au testat tehnologia afirma ca efectul utilizarii sale este uimitor, in privinta feedbackului pe ecran.

Problema e ca PlayStation Motion Controller va fi lansat de abia in primara anului viitor, poate prea tarziu pentru a concura cu Project Natal, de pe Xbox.

504x_e3sony281

Sursa