Sony amână prezentarea lui PlayStation 5, confirmă un preţ mare pentru consolă

0
1883

Sony a decis să amâne evenimentul de prezentare a consolei PlayStation 5, din cauza revoltelor din SUA şi a anunţat în social media că “acum nu e momentul de joacă, petreceri”. În acelaşi timp, CEO-ul Sony, Jim Ryan a făcut aluzii la preţul consolei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ryan a declarat pentru GameIndustry.biz că se aşteaptă la vânzări ridicate de PS5, în ciuda pandemiei. A subliniat că nu e cazul să ne aşteptăm la “cel mai mic preţ”, deci Sony nu va mai încerca să sape Microsoft cu clasicul 50 de dolari diferenţă. Mai nou se zvoneşte că Xbox Series X ar costa cu 100 de USD sub PS5. Trebuie luat în calcul şi faptul că vom avea două sisteme foarte puternice de gaming şi numai SSD-urile acelea custom ar trebuie să coste mult.

Până acum am avut două prezentări legate de consola Sony, întâi cea a controllerului nou DualSense şi apoi acel eveniment plictisitor cu Mark Cerny împărtăşind date inginereşti despre noul dispozitiv. Nu am văzut încă gameplay, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple pe 4 iunie. Sony învăţase deja din greşelile Microsoft cu al său eveniment 20/20 care a dezamăgit ceva lume. Totuşi în aceste vremuri tulburi, Sony a preferat să tragă un semnal de alarmă legat de rasism.

Electronic Arts a anulat la rândul său o prezentare a jocului Madden NFL 21, iar tot mai multe firme tech îşi arată solidaritatea cu comunitatea persoanelor de culoare. YouTube şi Facebook au donat 1 milion şi respectiv 10 milioane de dolari pentru a termina cu nedreptatea rasială. Twitter şi-a pus poza de profil neagră pentru a îşi arăta suportul. În aceste condiţii va trebui să aşteptăm să se calmeze lucrurile până să vedem un eveniment.

Companiile care făceau prezentări în aceste zile doreau să evoce spiritul lui E3, eveniment uriaş de gaming care are loc în iunie, dar care în 2020 nu se mai ţine din cauza pandemiei.