Sonda Phoenix Lander transmite in direct de pe Marte, conform NASA

0
683

Primele imagini transmise de Mars Phoenix Lander au inceput sa soseasca dupa amartizarea reusita a modulului, realizata ieri. Deocamdata putem vedea doar cateva poligoane de culoare maro, surprinse de camera modulului. Pentru update-uri video in direct de la NASA puteti accesa acest link.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Phoenix Lander a calatorit 296 de zile inainte de a amartiza la polul inghetat al planetei Marte. Aterizarea sondei a fost un moment de maxima tensiune pentru expertii NASA, dar reusita sa a fost sarbatorita indelung. Phoenix are doar 90 de zile sa analizeze solurile planetei Marte, in cautarea vietii.

Sonda foloseste un brat robotic, capabil sa taie gheata si sa recolteze probe de noroi, care ar dovedi ca a existat sau nu viata pe Planeta Rosie. Spre deosebire de celelalte 3 amartizari reusite, (Pathfinder in 1997, Spirit si Opportunity in 2004), Phoenix nu foloseste airbag-uri, deoarece sonda este prea mare si cantareste prea mult pentru ca acestea sa functioneze. „Urmeaza cursul apei” pare a fi motto-ul celor de la NASA, care se bazeaza pe aceasta strategie de explorare pentru a descoperi dovezi ale vietii in zonele umede ale planetei.

Sursa