Samsung WF457 – maşină de spălat inteligentă

0
1018

La CES 2012 a fost prezentată o maşină de spălat care are să vă uimească prin funcţiile încorporate. Rufele se încarcă prin partea frontală şi la o spălare poate primi până la aproximativ 20 de kg. Interesant la noua maşină de spălat Samsung este o funcţie denumită Smart Control şi care prin intermediul Wi-Fi permite să rămâneţi conectat la ciclul de spălare al maşinii de spălat şi asta fără a fi nevoie să staţi fizic lângă ea. A fost realizată o aplicaţie dedicată pentru telefoanele de tip smartphone şi de acolo se poate monitoriza ciclul de spălare selectat, timpul rămas, alertele de oprire şi se poate opri sau porni maşina, de oriunde din casă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Smart Care face ca un manul de utilizare să nu mai fie necesar. Identifică care este problema şi trimite o altertă pe smartphone. Aduce un ecran tactil de dimensiuni generoase – 8 inch. Mi se pare uriaş. Am testat Samsung Galaxy Note şi mi s-a părut uriaş, are display de 5.3 inch. Acum o maşină de spălat dispune de 8 inch. Ai zice că este ok şi să te uiţi la un film pe acolo. Glumesc.

Mai dispune şi de Water Shot. Eliberează un jet de apă cu detergent dizolvat şi urmează un alt  jet de apă pentru dublă performanţă în clătire. Se spune că astfel s-ar reduce cu 25% timpul de spălare faţă de o maşină de spălat convenţională, fără funcţia Water Shot.

Samsung WF457 mai aduce o sumedenie de alte funcţii şi spicuiesc dintre ele:

– cea mai mare capacitate din industrie – peste 31 de prosoape de baie, 20 kg de rufe;

– şapte cicluri de spălare speciale pentru a selecta mai uşor un program şi al potrivi la ceea ce doriţi să spălaţi;

Power Foam – infuzează detergent cu aer şi apă pentru a avea o putere mai mare de curăţare şi pentru o penetrare mai rapidă a materialului;

– cicluri de abur în maşină de spălat şi în uscător pentru a îndepărta petele mai repede  şi pentru a reduce şifonarea şi a reîmprospăta materialul;

Design Stainless Stell Diamond Drum – pentru a reduce uzura unor materiale delicate;

VRT Vibration Reduction Technology Plus care promite un grad de silenţiozitate ridicat şi permite să o montaţi în apropierea dormitoarelor şi chiar dacă rulează la 1.300 rotaţii pe minute;

Smart Vent Sensing este integrată în uscătorul DV457 şi indică dacă apar blocaje la canalele de aerisire şi avertizează atunci când trebuie curăţate, reduce apariţia unor posibile pericole de incendiu.

Important este şi consumul de energie care se anunţă a fi redus. Se ridică la 96kWh pe an.

Am subliniat tehnologiile pe care le încorporează şi sunt doar o parte din ele. În comunicatul de presă primit nu am găsit informaţii legate de disponibilitatea în România şi preţ. Presupun că toată tehnologia amintită mai sus are şi un preţ pe măsură. Cu siguranţă va depăşi 2 – 3.000 de lei, dar cu timpul va coborî spre zone de preţ mai facile pentru marea masă a utilizatorilor.