Samsung şi generaţia 2012 pentru notebook-urile din Seria 9

0
593

Samsung doreşte să impresioneze şi în segmentul dedicat notebookurilor. Una dintre gamele pe care se bazează în 2012 poartă denumirea de Series 9. Acestea au ajuns la a doua generaţie. În 2011 au fost un fel de premergătoare ale ultrabook-urilor aducând un design slim. Au mizat pe grosimea redusă şi în 2012. În comunicatul de presă este amintită şi o caracteristică de-a dreptul inedită – ar fi aerodinamic.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se spune că s-au lucrat 33.000 de ore în reazlizarea acestor notebook-uri. Nu ştiu dacă este mult sau puţin pentru că nu am un valori similare spre a face o comparaţie.

Series 9 de 13 inch are 1.16 kg şi 12.9 mm grosime şi cu 28% mai mic din acest punct de vedere faţă de modelul anterior.

Series 9 de 14 inch are o grosime de doar 14.9 mm şi 1.59 kg.

Series 9 de 15 inch se spune că ar fi cu 50% mai compact decât oricare alt portabil de 15 inch.

Carcasa beneficiază de o culoare Mineral Ash Black cu laturile din aluminiu mat şi a fost suflat cu nisip pentru a elimina urmele de degete de pe suprafaţa notebook-ului. Vor fi mai multe configuraţii pentru fiecare ecran de 13, 14 sau 15 inch. Se poate opta pentru procesoare Intel Core i5 sau i7 de ultimă generaţie, memorie RAM de 4 sau 8 GB, SSD de 128  şi 256 GB SSD.

Au integrat o soluţie denumită Samsung Fast Solutions care permite ca laptopul să se deschidă din stand-by în 1.4 secunde. Fast Browsing promite un browsing de 2x mai rapid. Bateria modelului Series 9 de 15 inch ar oferi până la 10 ore de autonomie.

Display-ul HD+ SuperBright este cu 180% mai luminos, dar nu s-a spus care a fost valoarea de referinţă pentru această afirmaţie. Este anti-reflexie şi vizualizare clară în aer liber. Nu cred până nu îl văd la lucru. Unghiul vizual este de 160 grade. Samsung Easy Settings permite diverse combinaţii pentru a uşura setarea notebook-ului şi le puteţi accesa direct de pe tastatură.

Au fost dezvoltate şi o serie de accesorii împreună cu un brand considerat de lux – Valextra, brand italian. Din păcate, nu au fost oferite informaţii importante legate de preţurile practicate pe meleagurile autohtone şi disponibilitate.