Samsung prezintă gama pe 2012: Smart LED şi televizoarele cu plasmă ce mizează pe conectivitate şi control facil

0
969

La CES 2012 a fost prezentată şi noua gamă de televizoare a sud-coreenilor de la Samsung. Se mizează pe trei funcţii încorporate:

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Smart Interaction – se referă la lansarea şi folosirea unor aplicaţii prin intermediul Motion Control, Voice Control şi Face Recognition;

Smart Content – conţinut interesant livrat direct pe televizor şi aici se referă la servicii de tip cloud ce permit împărtăşirea de fotografii direct pe tv, se poate monitoriza şi starea de sănătate, conţinut educaţional pentru cei mici. Totul este cu putinţă prin intermediul aplicaţiilor dedicate – Samsung Apps şi Samsung Media Hub cu multi-tasking avansat. Poţi naviga pe internet şi în acelaşi timp să descarci aplicaţii;

Smart Evolution – se promite o reinventare periodică a televizorului fără a fi nevoie să schimbi televizorul. Au dezvoltat un kit denumit Evolution Kit care conectat la tv-ul de acasă îi oferă funcţiile de mai jos.  Funcţionează doar pe televizoare Samsung, mai multe detalii într-un articol dedicat.

Observaţi că termenul Smart este preluat peste tot şi mă gândesc că trendul este luat de la smartphone. S-a ajuns ca un rol important să-l aibă aplicaţiile şi modul de descărcare direct dintr-un magazin de aplicaţii. La fel ca şi pe un smartphone. Modul în care lucrăm cu un smartphone Android sau iOS se transferă şi pe televizoare.

Sunt considerate modele de referintă: Samsung LED ES8000, Plasma TV E8000, ES7500 şi ES6800 ce se referă la televizoare LED.

Interesantă este comanda vocală care aminteşte de un alt produs de pe smartphone-urile Apple – Siri de pe iPhone 4S. Se poate închide sau deschide televizorul, activa aplicaţii sau naviga pe internet prin comandă vocală şi se oferă suport pentru 20 – 30 de limbi străine. Nu ştiu dacă şi România este inclusă printre ele, dar ne pricepem la limba engleză. Sunetul este captat de două microfoane şi beneficiază de o tehnologie de reducere a zgomotului de fundal spre a înţelege cât mai bine care sunt comenzile transmise.

Smart TV-urile au şi cameră încorporată şi se poate naviga pe internet printr-o mişcare din mână.

Se poate controla un smart TV şi în mod, să zic, convenţional prin tastatură şi mouse.

Dintre funcţiile încorporate mai amintesc:

album Family Story care permite o organizare a fotografiilor şi slide show-uri de efect pe ecranul de dimensiune mare. Te poţi conecta la televizor prin tabletă, telefon şi poţi pune un memeto;

Fitness permite o conexiune între smartphone şi televizor prin aplicaţia Fitness;

– aplicaţia dedicată pentru copil denumită Kids care permite o monitorizare a activităţilor celui mic, gamă mai mare de divertisment şi pentru această grupă de vârstă, interfaţă simplă şi intuitivă.

Samsung Apps are 1.400 de aplicaţii globale. Vă reamintesc o parte dintre cele mai importante aplicaţii: ESPN Score Center, Hulu Plus, MTV Music, Netflix, Angry Birds, Discovery Channel, M-GO, NBC Bravo, VH1, etc, etc.

Grosimea noilor televizoare Samsung este cuprinsă între 5 şi 12 mm. Modelee din seria ES8000 au un suport metalic în formă de U care impresionează în mod plăcut, design minimalist.

Observaţi că plasma pare a se fi reinventat în 2012. Samsung aduce televizorul cu plasmă E80000, are lăţimea de 1.5 inch. Rama este neagră cu margini transparente. Promite un negru intens. Dispune ca şi Smart LED-urile de funcţiile amintite mai sus, de un procesor dual-core pentru a efectua mai multe acţiuni simultan. Din punct de vedere se menţionează că toate televizoarele Samsung sunt compatibile cu standardul Energy Star. Nu ştiu în ce se transpune această afirmaţie, nimic legat de preţ şi disponibilitatea pe malurile Dâmboviţei.