Samsung prezintă primul panou 8K pentru afişaj comercial; Vine cu tehnologie QLED

0
1079

Samsung a prezentat în cadrul ISE 2019 primul panou 8K QLED pentru afişaj comercial. Samsung foloseşte o tehnologie AI specială care se bazează pe machine learning pentru a aduce conţinutul de calitate inferioară la rezoluţie 8K.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Se pot face şi treceri de la SD la o calitate apropiată de 8K. Printre produsele prezentate la ISE 2019 se numără Samsung 8K QLED Signage de 82 de inch, care oferă upscaling AI şi un design subţire, cu o adâncime mai mică de 40 de mm. Permite o instalare uşoară, adoptând un obiectiv subţire cu unghi larg, care permite ca display-ul să se potrivească în orice mediu, atât în mod portret, cât şi landscape.

Rezoluţia sa este de 7680 x 4320 pixeli, iar pixelii individuali nu pot fi percepuţi de ochiul uman, nici atunci când sunt vizionaţi de aproape. QLED 8K oferă o prezentare mai bună a culorii negre, prin diminuare locală şi controlul luminii cuantice. Samsung pregăteşte în premieră lansarea primei tehnologii 8K HDR din industrie pentru ecranele LED.

Debutul se face prin Samsung Premium LED S-Box, care suportă 4K LED HDR. Combină 4 casete personalizate, sincronizate perfect, care oferă conţinut 8K la o rată de împrospătare de 60 Hz. LED HDR vine cu Inverse Tone Mapping, pentru imagini fără lumină, dar şi Dynamic Peaking pentru a menţine luminozitatea şi contrastul la valori mari, prin dublarea luminanţei de vârf.

Samsung a mai adus la show şi The Wall 292 inch 8K, cea mai mare versiune a super display-ului sau The Wall, apărut la CES în ultimul an. Poate fi configurat, fiind un display modular şi se poate utiliza în variante de la 73 inch până la 292 inch. E bun pentru afaceri de lux sau vile, spaţii showroom.