Samsung lucrează la televizoare cu 5G deja, modele 8K cu ecran rotativ

0
2484

Am auzit cu toţii de televizoare 8K, care tot apar la tech show-uri de vreo 2-3 ani şi au început să intre şi în magazine. De televizoare 8K cu 5G nu prea am auzit totuşi, iar Samsung vrea să fie pionier la acest capitol, printr-un proiect cu un operator sud coreean de telefonie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Auzisem deja că omniprezenţa 5G-ului şi viteza sa va duce la moartea WiFi-ului, dar şi la tot mai multe dispozitive cu suport pentru acest tip de conectivitate. Samsung şi operatorul SK Telecom au anunţat un parteneriat, prin care se obligă să dezvolte televizoare 8K cu suport 5G. Vor lucra la “replicarea lumii reale în cyber spaţiu”, dar şi la 5G Sero TV, un concept nou de TV.

Acesta are un ecran şi o interfaţă care se poate roti orizontal şi vertical pentru a oferi o interfaţă stil smartphone. Se merge pe latenţă cât mai scăzută şi imagini la rezoluţie ultra ridicată. Coreea de Sud are deja sute de mii de utilizatori de servicii 5G, dacă nu cumva a sărit de milion deja. Există şi transmisii 8K în ţările asiatice, din ce ştiu în special în Japonia.

La anul ar trebui să avem Jocuri Olimpice şi EURO şi deja se vorbeşte şi despre transmisia lor în 8K. În culise se zvoneşte că Samsung nu ar fi singură cu un proiect de gen, pentru că şi Huawei ar lucra la un televizor 8K 5G, dar şi Sharp.