Samsung confirmă că va aduce televizoare 8K QLED la IFA 2018; Iată un teaser

1
1255

Samsung se numără printre companiile care au confirmat prezenţa la IFA 2018 şi a făcut asta printr-un teaser care face aluzie la televizoare 8K cu panouri QLED. Chiar dacă Sammy se pregăteşte să facă marea trecere la tehnologie microLED pentru viitoarele sale televizoare, deocamdată pariază pe QLED-uri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung prezentase deja un televizor 8K QLED la CES 2018, deci nu e străină de proiecte de gen. Un utilizator Twitter a postat o fotografie cu un panou promoţional Samsung din Berlin pe care scrie clar “QLED 8K” şi “Pregătiţi-vă să fiţi uimiţi la IFA”. Promo-ul e cât se poate de clar şi nu lasă loc de dubii. Practic se confirmă planurile Samsung de a prezenta televizoare QLED 8K la showul de la Berlin, programat între 31 august şi 5 septembrie.

Vom avea un trimis acolo, care ne va aduce detalii despre produsele pregătite de marile companii. Posibil să aflăm şi ceva preţuri, spre deosebire de CES, unde se aduc doar prototipuri şi nu se vehiculează preţuri. Având în vedere că nici conţinut 4K nu prea găsim, cel puţin la nivel de transmisiune TV, unii ar spune că 8K e deja prea mult. Totuşi Samsung a ales ruta upscaling-ului pe bază de AI, care e mai reuşit decât cel clasic.

Astfel se va trece peste lipsa de conţinut 8K în acest moment. Între timp Samsung continuă lucrul la o versiune de televizor microLED, dar tehnologia este încă în fază incipientă. Astfel de panouri ar fi inaugurate pe Apple Watch-uri viitoare, aparent.