Samsung brevetează un telefon pliabil cu ecran flexibil, care devine ceas şi navigator GPS auto

0
967

Samsung a aplicat pentru încă un brevet pentru un smartphone pliabil, de această dată şi cu o secţiune flexibilă, care îi permite să se transforme total. Poate deveni din telefon tabletă, ba chiar şi ceas şi navigator GPS pentru automobil. Avem detalii şi schiţe mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Brevetul iniţial provine din anul 2016 şi a fost înregistrat la USPTO şi WIPO, documentele menţionate prezentând un terminal cu ecran flexibil. Aprobarea a venit de abia în ultimele săptămâni. După cum vedem în schiţe acest smartphone are trei segmente, două înguste şi care se extind din corpul principal. Acele două margini pot fi îndoite în spate. Zona centrală ar putea fi transparentă sau să includă un panou E-Ink, care consumă mai puţină energie.

Cele două capete sunt mai rigide, ele incluzând componentele de bază, adică baterie, procesor şi camera. Secţiunea mediană e cea care permite plierea. Odată ce pliaţi marginile acesta devine un smartphone standard. Poate funcţiona şi ca terminal dual display, cu ecran în faţă şi spate. Evident poate deveni şi un soi de tabletă foarte îngustă dar şi GPS pentru maşină, amplasat deasupra volanului, cum arată schiţele.

Terminalul e prezentat şi devenind un soi de ceas inteligent pe încheietura utilizatorului, părând mai degrabă o brăţară decât un smartwatch. În poziţia deschisă avem o tabletă de 7 inch, dar închis poate ajunge smartphone de 5 inch. Să vedem şi ce materiale vor fi folosite pentru a realiza acest produs, mai ales cele flexibile.