Samsung brevetează un telefon cu ecran edge to edge şi muchii detaşabile magnetice

0
761

Dacă tot a scăpat Samsung Galaxy S10 sub formă de prototip, cu ecran edge to edge, atunci e cazul să vedem şi care e viitorul pentru designurile de telefoane Samsung. A apărut pe web un brevet pentru un telefon cu ecran edge to edge şi muchii detaşabile magnetice. Cum funcţionează asta aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung ar folosi 4 fâşii metalice separate care pot fi ataşate la display direct şi înlocui rama metalică. Astfel se obţine un screen to body ratio mai generos decât telefoanele rivale. Se pare şi că acest format ar fi unul mai rezistent. Sud coreenii ar putea folosi magneţi puternici pentru a conecta acele bucăţi metalice, ducând cu gândul la Project Ara şi modularitate.

Apare şi perspectiva personalizării la nivel de look, cu componente de mari şi forme diferite. Veţi putea şi înlocui rama metalică cu altele, din materiale şi cu nişte culori diferite. Procesul de design nu este unul chiar nou, pentru că Samsung face ceva de gen şi pentru Frame TV, un televizor al companiei. Pentru a fixa acele porţiuni metalice va fi folosit un electromagnet puternic.

Fâşiile pot fi conectate cu o structură în formă de “U” astfel încât să le conectaţi pe toate împreună pentru extra rezistenţă. Se pare şi că Huawei ar fi brevetat ceva de gen, dar doar pe 2 laturi, nu toate 4 ca Samsung. Problema pe care o am cu acest proiect Samsung e că e foarte uşor să pierdem acele bucăţi de ramă metalică, să le stricăm sau îndoim.

Eventual mai şi demagnetizam vreun card cu telefonul…