Samsung a anunțat HDR10+ Adaptive; Caracteristica sosește pe noile modele de televizoare QLED din 2021

0
829
Samsung
Samsung va lansa o nouă caracteristică HDR10+ Adaptive odată cu noile televizoare QLED din 2021

Samsung dorește să îmbunătățească experiența de vizionare prin HDR10+ pe televizoarele sale cu o nouă funcție inedită. Aceasta se numește HDR10+ Adaptive și utilizează senzorii de lumină integrați pentru a optimiza imaginea. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit companiei sud-coreene, funcția HDR10+ Adaptive va debuta odată cu noua sa gamă de televizoare QLED. Caracteristica va aduce o așa numită “optimizare dinamică scenă-cu-scenă“, pe baza senzorilor integrați în Smart TV-urile sale. Astfel, televizoarele Samsung vor fi capabile să optimizeze imaginea indiferent de condițiile de lumină din încăpere, fără pierderi de contrast sau de detalii.

Younghun Choi, vicepreședinte executiv Visual Display Business, Samsung Electronics, a declarat:

“Întrucât utilizatorii petrec mai mult timp acasă, Samsung a căutat noi modalități de a îmbogăți experiența de consum media din confortul propriei case. Suntem încântați să oferim soluții inedite pentru a îmbunătăți experiența de vizionare HDR. Prin noua caracteristică, speram ca experiența cinematrografică de calitate să fie livrată spre toți consumatorii din întreaga lume.”

Samsung

Mai aflăm că funcția HDR10+ Adaptive va funcționa inclusiv în modul Filmmaker. Acest mod este reprezentat printr-o setare lansată anul trecut care dezactivează toate efectele de post-procesare pentru a afișa conținutul mai precis. În plus, Samsung a colaborat cu Amazon pentru a aduce modul Filmmaker și caracteristica HDR10+ abonaților Prime Video.

Mulțumită acestui parteneriat, toate titlurile disponibile în calitate UHD 4K de pe platformă, vor putea fi vizionate alături de această funcție – HDR10+ Adaptive pe televizoarele QLED Samsung. Nu este încă cunoscut dacă compania sud-coreeană va actualiza modelele actuale QLED pentru a beneficia de această nouă funcționalitate.

Momentan, Samsung nu a oferit informații suplimentare despre noile modele QLED. Totuși, ar trebui să vedem Smart TV-urile în cadrul CES 2021.