ASUS ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition Review: o investiție inteligentă pentru viitor

0
5259
ASUS ROG Zephyrus G14
Laptopul ROG Zephyrus G14 editia Alan Walker

Dacă ești un pasionat al muzicii electronice, poate că ai ezitat de multe ori să faci un prim pas pe calea către râvnita titulatură de DJ, gândindu-te la investițiile exorbitante pe care ar trebui să le faci în echipamente audio care oferă o calitate de studio. Probabil că, de la un anumit nivel, dacă ajungi acolo, va trebui să apelezi la un instrumentar profesional. Dar primii pași îi poți face și acum, cu o investiție inteligentă, care îți poate oferi tot ce este mai bun în materie de divertisment.

Publicitate

Cu un laptop Asus ROG Zephyrus G14 Alan Walker Edition poți crea sau remixa muzică oriunde te-ai afla și vei avea și un performant dispozitiv pentru gaming de înaltă performanță, totul într-o carcasă compactă, arătoasă și deosebit de portabilă. Te-am făcut curios?

Noul tău stil electro/cyberpunk

Accentele de culoare albastră și nuanțele subtile de gri conferă ediției G14 Alan Walker Edition un aspect electro/cyberpunk foarte cool. De asemenea, laptopul vine cu patru animații noi pentru cele 1.215 de mini-LED-uri ale AniMe Matrix. Denumirea exclusivă a culorii, Spectre Blue, a fost inspirată de piesa < The Spectre> a celebrului DJ Alan Walker.

ASUS ROG Zephyrus G14

2021 G14 Alan Walker Edition are o nouă placă de identificare, două centuri din material textil, dintre care una reflectă lumina în întuneric și un design foarte elegant al tastelor, cu 3 culori exclusive de capace de taste, albastre și gri, alese de Alan Walker. În plus, capacele tastelor A și W au fost personalizate cu logo-ul Alan Walker.

Alte elemente personalizate ale acestui laptop sunt touchpad-ul, care are un nou model îndrăzneț de linii diagonale inspirat de modelele egalizatoarelor muzicale, precum și animația de boot, care prezintă logo-ul Alan Walker cu un efect sonor personalizat creat chiar de el.

Dar de ce Alan Walker Edition?

ASUS ROG Zephyrus G14 s-a dovedit un uriaș succes, fiind votat cel mai bun laptop de gaming al anului 2020 de mai multe instituții media. În mod natural, echipa ROG și-a dorit o extindere a gamei de produse și accesul la noi categorii de public, motiv pentru care s-a asociat cu celebrul designer de modă cyberpunk „Acronym” și a colaborat cu skater-ul Nyjah Huston.

Dar cum mulți dintre utilizatorii produselor ROG sunt și fani ai muzici electronice de dans (EDM), compania a căutat un ambasador al mărcii și pentru industria muzicii electronice. Astfel, în 2019 ROG a semnat o colaborare cu celebrul DJ și creator de muzică Alan Walker. DJ-ul s-a dovedit o pereche perfectă pentru ROG, cu stilul său vestimentar cyberpunk unic și videoclipurile sale, dar și pentru că a creat o coloană sonoră pentru popularul joc Fortnite.

De aceea, în 2020 ROG a creat un G14 personalizat doar pentru el, Walker alegând fiecare detaliu, de la culoarea tastaturii până la semnătura sa de pe plăcuța de identificare. De îndată ce Walker a împărtășit poze cu acest G14 personalizat, reacțiile au fost copleșitoare, iar ROG a fost asaltată cu întrebări despre unde se poate cumpăra unul. De aceea, ROG a decis să creeze o nouă ediție 2021 a laptopului G14 Alan Walker și a adăugat-o oficial în gama sa.

Ingenios: ambalajul devine un instrument muzical

La acest laptop, chiar și ambalajul este unic: realizat din acril acoperit cu o cerneală conductivă specială, acesta vine cu o funcție exclusivă încorporată: ROG REMIX, care îți oferă o experiență practică de DJ.

ASUS ROG Zephyrus G14

Aceasta prinde viață imediat ce este conectată la laptop printr-un cablu Type-C. Cu ajutorul software-ului ROG Remix, poți atinge zonele conductoare pentru a declanșa până la 18 efecte diferite și scurte clipuri animate create de Alan Walker. Poți începe să remixezi imediat cu piesa sa de succes „Sorry” – sau fii creativ remixând propriile tale melodii preferate.

Și pentru că a vrut ca experiența să meargă și mai departe, ROG a oferit la pachet G14 AW Edition cu o husă personalizată ROG AW pentru laptop, o șapcă de baseball și șosete create de echipa lor de design ROG Slash împreună cu Alan Walker.

Hardware puternic pentru performanțe de top

Cu un formidabil număr de 8 nuclee și 16 fire de execuție construite pe baza unui proces de ultimă generație pe 7 nm, procesorul mobil AMD Ryzen™ 9 5900HS („Cezanne”) este făcut pentru multitasking. Acesta funcționează cu o putere susținută de până la 35 W atunci când GPU-ul este activ și de 75 W de unul singur. Adaptat la laptopurile din seria Zephyrus, acest procesor generează mai puțină căldură, permițând performanțe superioare într-o carcasă atât de compactă.

ASUS ROG Zephyrus G14
Laptopul ROG Zephyrus G14 editia Alan Walker

Cu până la 16GB de memorie DDR4-3200 dual-channel, ASUS ROG Zephyrus G14 trece cu brio prin sarcinile de multitasking de zi cu zi. Această memorie RAM excepțional de rapidă are lățimea de bandă necesară pentru a face față fără probleme studiului simultan, streaming-ului și navigării pe internet, cu performanțe generale și eficiență energetică mai mari decât la generațiile anterioare.

Placa grafică GeForce RTX™ 3050Ti, bazată pe arhitectura revoluționară Ampere, combină nucleele tradiționale CUDA pentru umbrire programabilă cu noile nuclee RT și Tensor pentru trasarea razelor în timp real și inteligență artificială. Rezultatul: efecte de iluminare uimitor de realiste, de la umbre schimbătoare la reflexii naturale, care permit o imersiune și mai profundă în jocurile de ultimă generație.

Iată și specificațiile sale complete:

 • CPU R9-5900HS
 • GPU Nvidia GeForce RTX 3050Ti
 • Panou IPS QHD 120Hz, 100% DCI-P3, 300 niți
 • Memorie 16 GB DDR4 la 3200 Mhz (un slot upgradabil)
 • Stocare M.2 NVMe PCIe3.0 1 TB SSD
 • Porturi I/O 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™ cu DisplayPort™ 1.4 și PD
 • 1 x USB3.2 Gen2 Type-C™
 • 2x USB3.2 Gen1 Type-A
 • 1x HDMI 2.0b
 • 1 x Audio combo jack
 • 1x Kensington Lock
 • Audio 2x 2,5 W boxe cu tehnologie Smart AMP
 • 2x 0,7 W tweeter
 • Baterie 76 Wh
 • Adaptor 180 w
 • Greutate 1,7 kg (cu Anime Matrix)
 • Grosime 17,9 mm (cu Anime Matrix)
 • Anime Matrix 1.215 LED-uri (Spectre Blue)

Afișaj cu rată de reîmprospătare ridicată

Laptopul ROG Zephyrus G14 editia Alan Walker

Panoul WQHD de 120 Hz combină ratele de reîmprospătare ridicate cu o rezoluție mare și o gamă de culori DCI-P3 de calitate profesională, pe care le redă cu o acuratețe validată Pantone®. De asemenea, suportă Adaptive-Sync. Această tehnologie sincronizează afișajul și GPU pentru a elimina tearing-ul și pentru a face ca gameplay-ul să fie mai fluid. Panoul de tip IPS are unghiuri largi de vizualizare și acoperă 100 % din spațiul de culoare sRGB. Este încadrat de margini excepțional de subțiri, creând un raport ecran/corp de 85%. Astfel, face ca acest ecran să pară mai mare și mai captivant, indiferent de ceea ce creezi, urmărești sau joci.

Scufundă-te în sunet

Sunetul multidimensional aduce o mai mare profunzime și direcționare pentru o gamă largă de experiențe audio. De asemenea, poate oferi chiar un avantaj competitiv în jocuri. În ASUS ROG Zephyrus G14, tehnologia Dolby Atmos îmbunătățește imersiunea spațială. Aceasta oferă un sunet surround virtual atât pentru căști, cât și pentru difuzoare.

Laptopul ROG Zephyrus G14 editia Alan Walker

Algoritmii Dolby sunt, de asemenea, optimizați pentru a maximiza intensitatea și fidelitatea pentru difuzoarele integrate din G14. Două tweetere poziționate deasupra tastaturii lansează sunetele de înaltă frecvență direct către tine. Totodată, cele două woofere de sub ele oferă un bas profund amplificat de designul ErgoLift. Această configurație cu patru difuzoare oferă un sunet perfect echilibrat pe tot spectrul. Volumul este de 2,85 ori mai puternic și poate fi mărit în filme, muzică și jocuri fără a pierde claritatea sau detaliile.