Raspberry Pi 400 este o tastatură compactă cu un computer încorporat, perfectă pentru școala online

0
1700

Deși seria Raspberry Pi nu este foarte cunoscută pentru performanța sa, dispozitivele sunt compacte și funcționează relativ independent. Acest lucru le face ideale pentru proiecte personale și originale ce implică un computer de buzunar. Totuși, compania duce totul la nivelul următor cu Raspberry Pi 400.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această tastatură proaspăt anunțată oficial astăzi, vine cu Raspberry Pi încorporat, făcând experiența de utilizare mult mai simplă. Pentru utilizarea computerului, trebuie doar să conectăm un monitor extern și totul este pregătit. Prețul dispozitivului este destul de mic, doar 70 de dolari și prezintă o modalitate accesibilă de conectare rapidă la internet. Noul computer a fost prezentat într-un scurt video, chiar pe canalul oficial al Raspberry Pi de pe YouTube. Acesta poate fi urmărit mai jos.

La interior, dispozitivul integrează un procesor quad-core Broadcom BCM2711, însoțit de 4GB RAM. Avem și conectivitate Wi-Fi dual-band, Bluetooth 5.1, trei porturi USB-A, două porturi micro-HDMI, dar și un slot pentru cardul microSD pe care se află sistemul de operare și stocarea adiacentă.

După cum am spus, dispozitivele Raspberry Pi nu sunt cunoscute pentru dotările high-end. Totuși, vedem în clipul de prezentare al produsului că suportă un setup cu două monitoare, poate rula destul de multe programe concomitent și chiar jocuri precum Minecraft. Cred că este o alternativă destul de bună pentru juniorii fără prea multe pretenții, cu o cameră web conectată, acesta ar putea fi folosit cu brio pentru școala online.

Acest computer inedit,  costă doar 70 de dolari în SUA, însă, nu sunt speranțe să-l vedem prea curând pe plan local. Dacă căutați totuși ceva similar, puteți achiziționa un kit complet Raspberry Pi, pregătit pentru conectare, prin intermediul eMAG.ro.