QNAP anunţă primul NAS din lume cu procezor Ryzen: modelele din gama TS-x77 sunt ideale pentru afaceri

0
672

Acum că procesoarele Ryzen au început să capete ceva tracţiune pe piaţă, inclusiv cea locală, e momentul să le vedem ajunse şi pe NAS-uri. Este şi cazul modelului pe care QNAP tocmai l-a lansat, sub numele de TS-x77.

Publicitate

QNAP TS-x77 este un NAS business, cu procesor Ryzen la bord. E vorba despre AMD Ryzen 7 1700, un CPU octa core la 3.7 GHz şi este excelent pentru rularea de maşini virtuale. QNAP a colaborat cu AMD pentru a scoate pe piaţă acest model, în variante cu 6, 8 sau 12 sertare. Include procesoare cu până la 8 nuclee şi 16 fire de execuţie, punând la bătaie şi modul Turbo Core, ce permite atingerea frecvenţei de 3.7 GHz.

Avem parte şi de cache SSD, plus suport pentru plăci grafice. TS-x77 este gândit pentru sarcini solicitante şi mari consumatoare de resurse, precum VDI, virtualizarea de servere, cloud privat, redarea şi transcodarea de materiale video 4K. Oferă suport pentru accelerare pentru standardul criptografic AES-NI şi până la 64 GB DDR4 RAM. La bord se află două sloturi SSD M.2 SATA de 6 GB/s, menite accelerării cache sau volumelor de stocare de înaltă performanţă.

Fiecare NAS vine cu porturi USB 3.1 Gen2 10 Gbps, de tip A şi tip C, dar şi 3 sloturi PCIe, cu potenţial de expansiune crescut. Acest produs suportă dispozitive PCIe ce includ o placă grafică, adaptoare de reţea 10GbE/40 GbE, PCI NMe SSD şi carduri de extensie USB 3.1. Se remarcă în cadrul seriei TS-x77 modelul TS-127 care poate rula până la 16 maşini virtuale.