Primul telefon quad-core va veni de la Motorola?

0
488

Motorola mizează pe Android și gama sa de telefoane inteligente – cu sistem de operare – este desenată exclusiv pe platforma mobilă oferită de Google.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Au și apărut de pe acum zvonuri legate de un viitor handset al Motorola numit Bullet sau Jet. Va fi construit în jurul un procesor Nvidia din generația Tegra 3 de tipul quad-core. Memoria RAM va urca până la 1 sau 1.5 GB, 16 GB pentru stocarea de fișiere plus card de tip microSD, ecran de 4 inch cu rezoluție qHD, tehnologie NFC și o cameră foto al cărui senzor va fi similar în megapixeli cu cel de pe Nokia N8 – 12 Megapixeli și cu siguranță va filma full HD – 1080p. Pentru a întregi peisajul se pare că va dispune și de tastatura qwerty.

În România deocamdată abia ce a fost lansat Optimus 2x pe Tegra 2, Galaxy SII va sosi undeva în mai și HTC Sensation în vara lui 2011. Tegra 3 pare departe la orizont. Poate pe la mijlocul lui 2012 și în țara noastră.

Normal că hardware-ul mai peformant se va regăsi în calitatea aplicațiilor și a sistemului de operare mobil ce încet, încet pare a fi tot mai aproape de performanțele unor portabile în genul netbookurilor sau notebookurilor.

Este o adevărată cursă spre a dezvolta cel mai bun terminal sau cu datele tehnice cele mai promițătoare. Spre exemplu cei de la Samsung la Galaxy SII au ales să întârzie lansarea pentru a upgrada procesorul dual-core de la 1 Ghz la 1.2 Ghz. Imaginile de mai jos sunt neclare și doar sugerează potrivit blogurilor de tehnologie din dot com, un alt smartphone american.

În acest moment cel mai puternic smartphone din portofoliul Motorola este Atrix care dacă ar ajunge și în România are înteți lupta în categoria telefoanelor dual-core alăturându-se lui LG Optimus 2x și viitoarelor Samsung Galaxy S II, LG Optimus 3D, HTC Sensation.

Mai puteți găsi informații despre acest smartphone și pe mobilissimo.ro.