Primăria Bucureşti doreşte interzicerea Uber şi Taxify

1
1233

Continuând seria de măsuri controversate, primăria Bucureşti le-a pus gând rău celor de la Uber şi Taxify. Gabriela Firea ar fi luat decizia de a impune reglementări mai stricte pentru cei care practică servicii de taximetrie şi conexe, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii transportatorilor. Interzicerea Uber, Taxify ar fi pe masă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Taximetriştii s-ar fi plâns de concurenţă neloială practicată de Uber şi Taxify. Următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti ar trebui să aducă şi un nou proiect de hotărâre, care va stabili norme şi reguli pentru cei care practică taximetria în Bucureşti. Pe de o parte se va umbla la siguranţă automobilului şi ţinuta taximetristului, plus normele de respectat pentru transportul de persoane legal.

Pe de altă parte noul regulament va interzice orice altă formă de practicare a taximetriei, care nu e acoperită de prevederile Legii nr 38/2003, plus normele din HCGMB 78/2008 şi Codul Fiscal. O problemă cu aplicarea regulamentelor este imposibilitatea de a verifica totuşi cine practică ride sharingul via Uber şi Taxify. Nu e ca şi cum poliţia ar sta să verifice fiecare maşină care pare să aibă Uber sau Taxify instalat pe telefonul şoferului.

Regulamentul cel nou va insista pe o ţinută civilizată, limbaj adecvat, maşini curate şi siguranţă garantată în taxiuri. Gabriela Firea a propus realizarea de parteneriate cu firmele de taximetrie pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse şi plată. Estimările arată că 300.000 de bucureşteni folosesc Uber în acest moment, deci va fi o lovitură grea pentru client dacă se aplică măsurile.

Sursa foto