Prima recenzie a lui HTC Touch HD (VIDEO)

0
734

Doi francezi norocosi, editori ai site-ului Generation Phone House au avut ocazia sa puna mana in premiera pe terminalul HTC Touch HD, realizand apoi un podcast, in cadrul caruia au prezentat functiile telefonului. A existat evident si o comparatie pe viu cu Apple iPhone 3G si Samsung Omnia i900, in ce priveste camera, browserul si vizualizarea clipurilor YouTube. Iata si clipul (puteti adauga subtitrari in limba engleza cu ajutorul unui buton din partea dreapta, jos in YouTube):

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=eisadEADpwk]

Francezii au testat o versiune pre-release a handsetului, acesta fiind principalul motiv pentru prezenta unor buguri pe alocuri. Din start, display-ul touchscreen al terminalului impresioneaza cu diagonala sa de 3.8 inchi, fata de cea de 3.5 inchi a lui iPhone 3G. Acelasi ecran al noului HTC suporta o rezolutie de 800 x 480, caci este un WVGA la urma urmei, si unul mai sensibil decat cel de pe iPhone, astfel ca nu va trebui sa apasati prea tare pentru input.

In ciuda faptului ca aceasta nu este versiunea finala a telefonului, observam ca handsetul se misca mult mai repede decat HTC Touch Diamond, meritul interfatei TouchFLO 3D, care nu a suferit prea multe modificari. Browserul handsetului, Opera este analizat in comparatie cu Safari de pe iPhone, primul castigand clar duelul, in ciuda mici erori de la pornirea aplicatiei.

In timp ce navigheaza pe web, cei 2 francezi descopera sub ecran si 4 taste touch sensitive, in stilul lui LG Chocolate, apoi un buton lateral pentru volum, un jack audio de 3.5 mm. Trebuie sa aflati ca HTC Touch HD soseste cu radio FM, kit handsfree, camera de 5 megapixeli cu autofocus, dar fara blitz, stylus magnetic, microfon incorporat, mufa USB si accelerometru.

Tastatura QWERTY virtuala arata foarte bine, in comparatie cu cea de pe iPhone, dar punctul sau forte este mai degraba usurinta de utilizare decat lookul. De mentionat este faptul ca in mod landscape, site-ul testat pe browserul lui HTC Touch HD inca se vede bine, in vreme ce pe iPhone 3G, lucrurile nu stau chiar atat de bine. Puteti vedea felul in care se face zoom pe ecranul noului HTC, pentru a vizualiza mai clar parti ale site-ului, dar trebuie mentionat ca, spre deosebire de iPhone, nu veti putea executa gesturi de “ciupire”.

GPS si AGPS sunt si ele prezente, telefonul folosind doar Google Maps deocamdata, deoarece acest pre-release nu dispune de softuri navigationale inca. Trecand la testul camerei, aceasta este mai performanta decat camera lui iPhone 3G si trebuie mentionat ca nu exista buton pentru activarea functiei Photo pe Touch HD. Controlul camerei se va realiza integral de pe ecran, iar imaginile vor fi mult mai clare decat pe telefonul produs de Apple.

In cele din urma, cei 2 francezi au testat si aplicatia YouTube, ea miscandu-se cam lent pe Touch HD, dar rezultatul final, clipul video fiind vizualizat mult mai clar si detaliat decat pe iPhone. Catre final, cei 2 revieweri au mentionat si ca printre specificatii este prezenta o camera frontala VGA si ca singurul defect al acestui handset (daca putem spune asa) este prezenta OS-ului Windows Mobile.

Sursa