Porsche prezintă noul Taycan 4S, o maşină electrică sport un pic mai ieftină

0
613

Nu aş fi crezut că o să văd în aceeaşi propoziţie vreodată cuvintele “Porsche”, “maşină electrică” şi mai ales “ieftină”. Porsche tocmai a prezentat o maşină electrică entry level numită Taycan 4S. Noul model se află imediat sub Taycan Turbo S şi sub Taycan Turbo.

Publicitate

Porsche Taycan 4S este un vehicul entry level care vine cu 2 variante de baterie. O avem pe cea Performance Battery, versiunea de bază, cu baterie single deck de 79.2 kWh. Aceasta oferă 390 kW de putere. Apoi a doua versiune este cea Performance Battery Plus, cu baterie de 93.4 kWh şi putere de 420 kW. Porsche promite că indiferent de versiunea aleasă Taycan 4S va ajunge la 100 km/h în doar 4 secunde.

Viteză maximă promisă este de 250 km/h. Cât despre autonomie, ea nu sună rău deloc la 463 km, fiind la nivel de Tesla. Unul dintre secretele acestui model e faptul că Taycan 4S foloseşte o pereche de motoare sincronizate pe fiecare ax, mereu active, menţinând o tracţiune integrală. Maşina are o transmisie cu 2 viteze şi soseşte cu jante de 19 ţoli Taycan S Aero, plus etriere de frână roşii.

Farurile standard sunt LED-uri cu PDSL Plus, iar Taycan 4S vine cu interior acoperit cu piele şi scaune extra confortabile în faţă, ajustabile în 8 poziţii. Lista de bunătăţi nu se termină aici, pentru că primim şi suspensie adaptivă pe aer via PASM. Vehiculul e deja la precomandă în Europa şi va ajunge la dealeri în ianuarie 2020.

Taycan 4S cu Performance Battery costă 103.800 de dolari, iar varianta cu Plus costă 110.000 de dolari. Aceste sume sunt cu 40.000 de dolari mai puţin decât la Taycan Turbo.