PlayStation Vita se vinde ca pâinea caldă: peste 300.000 de unităţi în două zile… si totusi sub Nintendo 3DS…

0
661

Consola portabilă de nouă generaţie a celor de la Sony, PlayStation Vita s-a vândut în nu mai puţin de 321.400 de unităţi şi asta la doar două zile după debutul sau în Japonia. Informaţiile vin de la firma Enterbrain, care se ocupă cu studii de piaţă şi evaluarea vânzărilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

De remarcat faptul că performanţa Sony înseamnă că gigantul japonez a vândut cu 50.000 mai puţine unităţi decât Nintendo atunci când aceştia din urmă au lansat consola 3DS. Totuşi, Nintendo a avut probleme imediat după lansare, deoarece consola sa portabilă nu a avut succesul scontat, din lipsă de jocuri atractive pentru public. Până la urmă, a fost nevoie de o scădere de preţ pentru a atrage clientela gameristica.

Să vedem dacă PlayStation Vita îşi va păstra atractivitatea şi după primele impresii, recenzii şi eventual primele modari ale sistemului de gaming la purtător. Vă reamintesc că device-ul va costa 250 de dolari în SUA, 250 de euro în Europa şi că va sosi pe continentul nostru în februarie. Consola vine cu suport 3G, o zonă touch în partea din spate, o cameră, WiFi, memorie internă şi un touchscreen de 5 inch.