PixCell LED este un modul lansat de către Samsung destinat sistemelor de faruri pentru a spori siguranța rutieră

0
712
PixCell LED este un modul lansat de către Samsung destinat sistemelor de faruri pentru a spori siguranța rutieră

Samsung a anunțat astăzi PixCell LED, un modul destinat automobilelor, optimizat pentru farurile inteligente ADB. Noile LED-uri ale companiei sud-coreene vor ajuta la sporirea vizibilității și siguranței șoferului, îmbunătățind practic experiența de conducere pe timp de noapte și în condiții meteorologice nefavorabile. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ADB este o tehnologie avansată de asistență concepută pentru a asigura o vizibilitate maximă în timpul șofatului. Farurile inteligente ADB alimentate de noile LED-uri PixCell de la Samsung vor preveni disconfortul altor șoferi reglând automat modelele fasciculului farurilor atunci când detectează orice obiect din apropierea unui vehicul în mișcare.

Noile tehnologii auto precum conducerea autonomă și conectată au ridicat ștacheta pentru standardele de siguranță a vehiculelor. Astfel, cererea pentru sistemele ADB a crescut. Profitând de experiența de lungă durată Samsung în tehnologia semiconductorilor, noul PixCell LED poate integra monolitic mai mult de 100 de segmente foarte mici într-un singur cip LED. Astfel, zona de emisie de lumină este semnificativ mai mică.

Segmentele LED sunt separate de un perete de siliciu pentru a preveni conversația optică încrucișată. Totodată, acest mod de fabricare oferă un contrast sporit pentru a controla fin distribuția luminii. Fasciculul farurilor luminează în acest fel doar în direcția dorită. PixCell LED poate reduce de asemenea dimensiunea farurilor cu 30-50%, permițând o mai mare libertate în proiectarea discretă și elegantă.

Aflăm că Samsung a început deja să livreze noile leduri către producători pentru a fi utilizate în mașinile electrice de nouă generație. Astfel, compania a furnizat suficiente LED-uri PixCell pentru 300.000 de vehicule electrice de nouă generație.