Parisul testează taxiuri zburătoare numite SeaBubbles, pe râul Sena

0
1233

Cea mai nouă invenţie a francezilor se numeşte SeaBubbles şi e vorba despre un serviciu de taxiuri zburătoare, care rulează pe râul Sena în aceste zile. Deocamdată totul e în faza de test, dar autorităţile locale le vor lansa la nivel comercial din primăvara lui 2020.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Experimentul s-a desfăşurat în această săptămână până pe 20 septembrie şi dacă totul iese bine, atunci primăria dă undă verde proiectului. SeaBubbles au un design futurist, amintind cumva de pelicule ca “Blade Runner”, dar şi “Back to the Future” cumva. Deocamdată vehiculele au primit permisiunea de a rula cu o viteză maximă de 30 de km/h, care chiar dacă pare puţin e de 2 ori peste limita legală pentru ambarcaţiunile de pe Sena.

În mod amuzant un astfel de “taxi zburător” a fost deja tras pe dreapta de poliţia locală, în timpul testelor de pe Sena pentru viteză prea mare. SeaBubbles este un startup francez care se laudă cu un vehicul care nu face zgomot, nu face valuri şi nu produce poluare. Felul în care se mişcă vehiculul aminteşte de plutirea deasupra apei, în aer. Startupul vrea să reducă traficul de pe şosele, mutându-l pe Sena, cel puţin la nivel de taxiuri.

După Paris, urmează o lansare în Olanda şi SUA, iar Uber ar putea să bifeze un parteneriat. Pentru început vor fi 20-40 vehicule în fiecare oraş, putând transporta câte 5 persoane de unitate. Între timp tot în Franţa, Airbus lucrează la un vehicul aerian care va debuta în 2024 la Jocurile Olimpice, cu rolul de taxi aerian real, oprindu-se pe heliporturile din tot oraşul.

SeaBubbles are motoare electrice şi aripi speciale portante, pe care se ridică din apă. Pentru că nu trebuie să taie apa, consumă mai puţin decât o barcă clasică. Posibil ca în 2020 să călătorim deja cu aşa ceva.