Oppo Watch a debutat oficial: ceas cu design elegant, familiar, EKG şi ColorOS

0
1592

Oppo a anunţat astăzi două telefoane atractive cu dotări high end, dar şi primul său ceas. E vorba despre Oppo Watch, care vine cu 2 mărimi, cu EKG şi design elegant. A primit numeroase teasere şi scăpări şi la prima vedere seamănă destul de mult cu Apple Watch, chiar dacă are mai puţine curbe decât el şi nu are buton Crown.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ecranul său este un AMOLED curbat, cu densitate a pixelilor de 326 PPI, acoperind 100% din gamă de culori DCI-P3. Vine în variante de 1.6 inch şi 1.9 inch şi are muchii foarte înguste. Corpul este fabricat din aluminiu, iar butoanele fizice laterale sunt folosite pentru navigarea în UI. Ceasul este gândit pentru a monitoriza o sumedenie de activităţi de fitness, dar şi somnul şi pulsul. Are şi EKG, încă o raritate pe purtabilele moderne şi funcţie regăsită totuşi pe flagshipurile Samsung şi Apple.

Oppo Watch are certificare pentru rezistenţă la 5 ATM, deci poate fi scufundat în apă. La interior găsim un procesor Snapdragon Wear 2500, alături de un coprocesor Apollo 3 şi 8 GB stocare. E inedit faptul că Oppo a ales un ColorOS Watch propriu aici, bazat pe o versiune necunoscută de Android, în loc de clasicul Wear OS. Există şi suport eSIM, GPS, NFC şi Bluetooth 4.2. Se poate face pairing doar cu terminale Android, nu şi iOS din ce am înţeles. Nu uităm de încărcarea rapidă trademark Oppo, VOOC, care duce ceasul la 50% baterie în doar 17 minute.

Şi autonomia ar fi generoasă: în jur de 40 de ore cu o singură încărcare. Produsul va sosi în China în prima fază la suma de 255 de euro pentru modelul de 46 mm şi 189 de euro pentru cel de 41 mm.