Oppo prezintă tehnologia de încărcare la 125W pentru telefoane, dar şi încărcare wireless la 65W

0
1158

Oppo a revoluţionat azi încărcarea bateriilor de telefoane mobile, odată cu prezentarea tehnologiilor de încărcare pe fir la 125W şi wireless la 65W. Oppo a fost mereu un pionier în domeniul încărcării rapide a telefoanelor, încă din 2014 oferind încărcare VOOC la 20W.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ulterior a trecut la 65W pe Oppo Find X2, iar acum deja se dublează acea putere şi ajungem la 125W. Oppo a anunţat astăzi noul standard de conectivitate FlashCharge, cu alimentare rapidă la 125W. Mulţumită acestei tehnologii şi a încărcătoarelor de generaţie nouă, Oppo va putea duce bateria de 4000 mAh a unui telefon de la zero la 41% în doar 5 minute. O încărcare completă are nevoie de doar 20 de minute. Pentru protejarea bateriei şi telefonului designul încărcătoarelor va implica 3 “pompe” paralele de încărcare, care vor împărţi puterea (fiecare la 40W).

Există şi 10 senzori seciali de temperatură şi extra siguranţă, iar Oppo promite că temperaturile vor sta mereu sub pragul de 40 de grade Celsius pe durata încărcării. Există şi un cablu şi o baterie special create pentru o încărcare de genul. În demo am văzut un telefon încă prototip, cu baterie cu celule duble 6C, iar cablul are conector USB-C la ambele capete.

Cât despre tehnologia de încărcare wireless, ea poartă numele de AirVOOC, oferă alimentare la 65W şi include două bobine paralele. Poate încărca wireless un telefon cu baterie de 4000 mAh în doar 30 de minute. Avem output de 20V/2A şi 20V/1.25A. Asta înseamnă că dacă telefonul e plasat veritcal se va alimenta la 65W, iar orizontal la 25W.

Tehnologia e compatibilă cu standardul Qi, iar temperaturile sunt păstrate sub 30 de grade Celsius la încărcare. Există şi un sistem special de răcire sub bobine şi un ventilator la baza încărcătorului. Tot azi Oppo a mai anunţat încărcătoare şi mini adaptoare cu suport pentru alimentare rapidă pe fir la 50W şi 110W.

Ele sunt foarte compacte şi folosesc tehnologia “pulse charging”, Oppo eliminând un condensator electrolitic şi permiţând încărcătorului să livreze cantităţi mari de energie la intervale egale de 40 ms.