Oppo prezintă primii săi ochelari AR/3D şi o serie de dispozitive Internet of Things

0
909

După câteva lansări Huawei şi Honor, acum Oppo iese în faţă prin prezentări de noi dispozitive. Chinezii ies în întâmpinarea trendului AR, chiar înainte ca acesta să se popularizeze pe scară largă. Dacă Google Glass nu a mers, Apple ar urma să mai facă o încercare în câţiva ani, iar Oppo încerca la rândul său marea cu degetul cu nişte ochelari AR.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Oppo a ţinut evenimentul Oppo Inno Day, în cadrul căruia a anunţat proprii ochelari augmented reality, dar şi inovaţii 5G şi IoT. Deocamdată ochelarii sunt doar în faza de prototip, dar au fost indicii că inclusiv ei ar folosi tehnologie de generaţie a cincea. Ştim că purtabilul are 4 camere, din care două cu obiectiv fisheye, una HD şi una Time of Flight. Vom avea şi sunet cu surround 3D şi Oppo va lansa chiar o platformă specială de conţinuturi, jocuri şi servicii AR.

Pe lângă posibilitatea de a suprapune un HUD peste lumea din jur, demo-ul prezentat la eveniment a arătat şi suport pentru control prin gesturi cu mâna în faţa camerelor. Trebuie spus şi că ochelarii nu erau conectaţi la vreun computer, cel puţin nu cu cabluri, deci creşte mobilitatea utilizatorului. Produsul nu are încă un nume, dar ar putea să primească o prezentare ceva mai detaliată la CES, MWC sau Computex 2020.

În primă fază ochelarii sunt meniţi segmentului de profesionişti, proiectanţilor auto care lucrează cu grafică 3D şi reconstrucţie 3D. Oppo a mai anunţat un router cu management inteligent 5G, care vine şi cu suport Bluetooth, ZigBee şi Z Wave Wireless. Are rol de hub smart home pentru toate obiectele Internet of Things. Un alt produs este un ceas inteligent nou, cu AI, deep learning şi mulţi senzori noi. Ceasul va sosi în trimestrul întâi din 2020. A primit un teaser şi un telefon pliabil, care va sosi cu un “OS adaptabil”.