Operatorii telecom vor trebui să ofere informaţii mai extinse cu privire la ofertele lor, anunţa ANCOM

0
555

ANCOM are intenţia să implementeze reglementări care vor extinde obligaţiile de informare a utilizatorilor cu privire la ofertele operatorilor telecom, crescând astfel transparenta acestora. Această măsură se va aplica atât pentru servicii de telefonie, cât şi pentru Internet şi televiziune.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

bucuria-romanului-reduce-drastica-a-tarifelor-telecom-impusa-de-ancom-18461093

Furnizorii vor trebui să publice pe pagina proprie de Internet şi să comunice utilizatorilor informaţii despre existenţa anumitor praguri dincolo de care se realizează limitarea sau condiţionarea de resurse contractate de utilizatorul final, fie că e vorba de trafic, minute incluse sau altele. Vor fi menţionate şi consecinţele depăşirii acestor praguri, precum limitări ale vitezei sau plată de tarif suplimentar.

De asemenea trebuie menţionate limitări ale aplicaţiilor sau blocări ale acestora, în cazul furnizorilor de servicii Internet. Spre exemplu dacă există restricţii legate de WhatsApp sau Skype ele trebuie listate. În plus, operatorii vor trebui să precizeze şi valoarea maximă a vitezei de descărcare şi de încărcare, dar şi valoarea vitezei minime garantate.

În cele din urmă, decizia ANCOM implica şi afişarea unei acoperiri geografice detaliate de tip outdoor pentru serviciile furnizate.

via ZF.ro