O nouă versiune de Google Glass este aici: Enterprise Edition vine cu upgrade-uri multiple

0
1081

După o lungă perioadă de tăcere a celor de la Google cu privire la proiectul Google Glass, acesta revine la viaţă azi, într-o versiune nouă, Enterprise Edition. Ca produs pentru consumatori, perechea de ochelari smart a fost abandonată de mult, dar cea Enterprise de abia porneşte la drum.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Planuri de genul apăreau încă din 2015, iar de atunci diferite certificări FCC şi brevete au oferit indicii în această direcţie. Acum produsul a primit o lansare oficială şi va ajunge la îndemâna doctorilor, mecanicilor şi celor din domenii de specialitate. E interesant că Google afirmă că Glass Enterprise Edition a fost deja folosit timp de 2 ani în diferite domenii, pentru teste.

Şi asta fără să fie observat de jurnalişti sau bloggeri de specialitate. În aprilie 2014 Google pornea un program de tip “Glass at Work”, prin care a cooptat parteneri de la Boeing spre exemplu. Faţă de varianta originală, cunoscută ca Explorer Edition, modelul cel nou aduce îmbunătăţiri. E vorba de faptul că suportă lentile speciale medicale cu dioptrii şi se poate conecta la o sumedenie de ochelari de protecţie.

Butonul camerei se află pe balamaua ramei şi are şi rolul de eliberare a porţiunii electronice a unităţii, cunoscută ca Glass Pod acum. Aceasta se desprinde de ramă şi apoi poate fi conectată de ochelarii de siguranţă folosiţi într-o fabrică spre exemplu. La bord mai găsim un CPU mai rapid, o cameră de 8 megapixeli şi WiFi la standarde moderne.

Viaţa bateriei e acum fix cât o zi de muncă, 8 ore. Aveţi mai jos un clip de prezentare în care vedem angajaţii Boeing realizând complexele structuri de cablare ale avioanelor companiei, cu un uriaş ajutor din partea headsetului Google.