O noua tehnologie LG, folosita pentru a crea display-uri flexibile

0
667

LG a anuntat recent o noua tehnologie pentru display-urile pe care le vinde, urmand sa produca schimbari importante pe piata acestor componente. Segmentul companiei asiatice cunoscut drept LG Display va lansa un nou ecran e-paper color de 9.7 inchi si un display de 19 inchi, de asemenea bazat pe tehnologia e-paper.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E-paper are avantajul unui consum redus de energie electrica, deoarece foloseste bateria doar cand display-ul este implicat intr-o interactiune/input, cum ar fi trecerea la o alta pagina prin apasarea pe ecran, in cazul unui e-reader. Amazon Kindle foloseste o astfel de tehnologie, desi ecranul sau nu este unul color.

Trecerea la e-paper color este o initiativa la care se lucreaza chiar dinainte de lansarea tehnologiei E-ink, dar deocamdata rezultatele nu au fost de buna calitate. LG a prezentat pana acum un model de ecran de 14 inchi, color si cu suport pentru afisarea a 16.7 milioane de culori. Trebuie sa mentionam ca LG fabrica si ecrane color LCD, cum ar fi cel IPS de 9.7 inchi de pe iPad. Planurile sale de viitor includ si un model de display e-ink flexibil monocrom de 19 inchi.

[via tablet news]