O noua arma impotriva tantarilor – laserul

0
1197

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cu un sfert de secol in urma, un om de stiinta american propunea implementarea sistemului de aparare “Star Wars”, care urmarea distrugerea rachetelor sovietice aeriene cu ajutorul razelor laser.

Aceiasi oameni de stiinta implicati in acel proiect s-au reunit pentru a dezvolta o arma similara, dar cu un dusman mult mai puternic… tantarii.

Intr-un laborator din Seatle ei au testat aceasta “arma”, distrugand tantarii cu o singura raza rosie. Insectele au supravietuit testelor, deoarece acestea au fost neletale, dar laserele care vor intra in productie vor fi capabile sa distruga tantarii. Aceste “arme” pot fi fabricate folosind parti cumparate de pe eBay.

Tinta reala a oamenilor de stiinta este malaria, provocata de un parazit care se transmite la om, prin intermediul muscaturii de tantar. Aceasta boala ucide 1 milion de oameni anual, in ciuda campaniilor de vaccinare si finantarilor, in care s-a implicat si Bill Gates. Cea mai interesanta cercetare se desfasoara in Japonia, unde tantarii ar putea fi transformati in seringi zburatoare modificate genetic, care vor injecta vaccinuri cu fiecare muscatura.

Sursa