O maşină Tesla a luat foc din senin într-o parcare; A început investigaţia, iar Elon Musk este revoltat

0
1054

În ultimele zile s-a viralizat ştirea despre o maşină Tesla care a luat foc din senin în Shanghai. Tesla a trimis deja o echipă de investigaţii pentru a afla despre ce e vorba, mai ales după ce a apărut online un video cu momentul izbucnirii incendiului.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Imaginile provin de la o cameră de supraveghere din zonă şi au ajuns pe reţeaua de socializare Weibo cu hashtag “Teslaselfignites” (Tesla se aprinde singură). Întâi vedem cum maşina electrică scoate fum din zona capotei, apoi este cuprinsă de flăcări. Chiar dacă Tesla nu a confirmat ce model e implicat, ar fi vorba despre un Model S, conform celor care au pus comentarii pe Weibo.

Elon Musk s-a declarat revoltat de faptul că acest incendiu a primit atât de multă atenţie. A amintit într-o postare pe contul oficial de Facebook că anual au loc peste 1 milion de incendii provocate de motoarele cu ardere internă, dar un singur incendiu de maşină Tesla fără victime e viral imediat. Musk consideră această abordare un dublu standard.

CEO-ul a precizat şi că o maşină Tesla are cu 500% mai puţine şanse să ia foc decât o maşină cu ardere internă. Tesla primeşte o lovitură grea de imagine, fix în perioada când era gata să intre pe piaţa din China. În ianuarie firma americană anunţa rechemarea în service a peste 14.000 de automobile Model S în China, din cauza problemelor cu airbag-urile Takata.

Investigaţiile preliminare au arătat că un scurt circuit al bateriei a dus la acest incendiu, dar aşteptăm verdictul autorităţilor.