NVIDIA Physics, cea mai nou platforma de dezvoltare pentru PlayStation 3

0
665

NVIDIA Corporation a anuntat recent licentierea platformei PhysX pentru PlayStation 3, prin intermediul unei intelegi cu Sony Computer Entertainment Inc. La ora actuala platforma este disponibila pentru developerii oficiali PS3 si poate fi descarcata gratuit prin intermediul retelei SCEI Developer Network.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noua platforma include un motor puternic de fizica API, o platforma intermediara, care permite developerilor si designerilor grafici sa creasca realismul jocurilor moderne. Controlul asupra personajelor si interactiunilor cu obiectele vor fi imbunatatite, in vreme ce efectele de fizica vor fi scalate in timp real.

Software-ul PhysX este folosit de peste 150 de jocuri, de catre 10.000 de utilizatori inregistrati si suportat pe PS3, Xbox 360, Nintendo Wii si PC. Cateva dintre efectele grafice pe care le creaza platforma sunt: explozii care provoaca nori de praf si resturi, personaje complexe, efecte spectaculoase ale armelor, haine care flutura si se rup in mod natural si fum dens si ceata.

Mai multe detalii aici.