NVIDIA lansează procesorul grafic GeForce MX150 pentru laptopuri accesibile

0
937

A început febra lansărilor Computex 2017, chiar dacă evenimentul în sine debutează de abia luni. NVIDIA spre exemplu a prezentat un chipset grafic pentru notebookuri, din gama entry level. E vorba despre GeForce MX150, un upgrade faţă de GeForce 940MX spre exemplu.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

940MX a tot fost folosit pe laptopurile din ultimul an, iar noua variantă oferă un raport performanţă/watt de 3 ori mai bun. Un avantaj este utilizarea sa pe terminale mai uşoare şi mai compacte, dar şi cu consum mai redus. Nu avem încă specificaţiile clare ale acestui model, dar ştim că va fi bazat pe arhitectura Pascal, utilizată pe chipseturile NVIDIA Geforce GTX 10.

NVIDIA pare să dorească prin acest chipset să ofere o performanţă peste medie pe laptopurile cu preţ accesibil, depăşind măcar soluţiile grafice integrate. Astfel vor fi suportate şi activităţi ca editarea foto sau video, plus ceva gaming. Saltul de performanţă ar fi de 33% faţă de GeForce 940MX, conform benchmarkurilor realizate de compania americană.

Firme ca Acer, ASUS, Clevo, HP şi MSI au început deja să adopte această soluţie şi o vor integra pe laptopuri lansate începând cu luna iunie. Probabil vedem câteva astfel de notebookuri la Computex 2017.