Încă de la începutul anului analiştii tot repetă faptul că în 2017 ar trebui să vedem un trio de tablete Apple, dacă nu chiar un cvartet. În schimb am primit doar acel iPad de 9.7 inch cu preţ redus şi dotări similare cu iPad Air 2. Mai avem de aşteptat teoretic un iPad Pro 2 de 12.9 inch şi renumitul iPad Pro de 10.5 inch, cu muchii ultraînguste. Ei bine acesta din urmă a revenit în actualitate prin scăpări.

Publicitate

Sunt sigur că ştiţi că Apple are programat pentru începutul lunii iunie un eveniment axat pe software şi cunoscut ca WWDC 2017. Ei bine, acolo afirmă zvonurile că ar sosi noul iPad Pro de 10.5 inch, împreună cu noi laptopuri şi un difuzor smart cu Siri la bord. Producătorii de hardware apropiaţi de Apple au sporit producţia de componente pentru noul iPad, confirmând informaţiile pentru Digitimes.

Apple ar fi crescut deja producţia de modele iPad Pro de 10.5 inch, livrările lunare urmând să ajungă la 600.000 de unităţi în iulie, faţă de actualul prag de 500.000 de unităţi. Producţia în masă a început încă din martie sau aprilie. Firma din Cupertino se aşteaptă să vândă între 5 şi 6 milioane de modele iPad Pro de 10.5 în anul curent, revitalizând businessul său de tablete.

Acesta a luat o lovitură grea recent, atunci când Apple a ajuns pe locul 2 la livrări de tablete în Europa de Vest, fiind depăşită de Samsung. Rămâne în cărţi şi acel iPad Pro de 12.9 inch, generaţia a doua. Între timp seria iPad Mini ar fi fost casată.