Noul BMW i3 debutează oficial alături de o versiune intitulată BMW i3s; ambele aduc un look sportiv și extra putere

0
580
BMW i3

Germanii de la BMW sunt printre primii ce anunță noutățile pe care le vor afișa la Salonul Auto din Frankfurt, același loc unde este așteptat și debutul noii Dacia Duster. Anunțul făcut de BMW constă în lansare noului BMW i3 și a unei versiuni numită BMW i3s – ambele oferind un look mai sportiv și extra putere.

Publicitate

Noul BMW i3 vine acum cu un refresh la nivel de design dar și cu noi echipamente și servicii digitale. Ambele versiuni vine echipate cu baterie lithium-ion high-voltage de 94-Ah și aduc un sistem de tip Dynamic Stability Control și o versiune revizuită a sistemului Traction Control.

Ni se dezvăluie că BMW i3 vine cu un motor electric de 170 cai și cuplu de 249 Nm, mașinuța fiind capabilă să atingă viteza de 100 km/h în 7.2 secunde și o viteză maximă de 150 km/h. Cât despre BMW i3s, acesta vine într-o nuanță de culoare gloss black atât pentru plafon cât și pentru stâlpii în formă de A.

Este cu 10mm mai jos decât i3 cel normal și cu 40mm mai lat. Standard primim jante din aliaj pe 20 inch și un motor de 184 cai putere și cuplu 269 Nm care va duce mașina de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde și la o viteză maximă de 160 km/h. Există o variantă Range Extender pentru toate modelele, modalitate prin care autonomia de 140 km crește la 290 km.

Toate versiunile aduc faruri cu LED-uri, sistem de asistare la parcare și active cruise control!