Noua grafică îmbunătățită Intel Iris Xe MAX este acum disponibilă și dedicată notebook-urilor subțiri și ușoare

0
3622
Noua grafică îmbunătățită Intel Iris Xe MAX este acum disponibilă și dedicată notebook-urilor subțiri și ușoare

Intel a anunțat ieri noua soluție grafică integrată – Iris Xe MAX, creată pentru ultrabook-uri subțiri și ușoare. Aceasta se bazează pe microarhitectura XE-LP.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Producătorul a anunțat grafica Iris Xe, odată cu procesoarele de a 11-a generație, în cadrul evenimentului Intel Architecture Day. Scopul lansării procesoarelor din seria Iris Xe a fost să ofere creatorilor de conținut un dispozitiv compact, dar puternic, bazat pe două capabilități. Tehnologia Deep Link, ca parte a Adaptix și suportul PCIe Gen 4. Intel Iris Xe MAX este primul GPU discret produs de companie. Primele dispozitive bazate pe noua soluție grafică sunt: Acer Swift 3x, Asus VivoBook Flip TP470 și Dell Inspiron 15 7000 2 in 1.

În continuare vă prezentăm avantajele utilizării acestei soluții grafice:

  • Procesoarele mobile Intel de generația a 11-a bazate pe acest GPU oferă un AI îmbunătățit, de 7 ori mai rapid decât laptop-urile similare oferite de terți și vin cu tehnologia Hyper Encode, cu decodare mai rapidă decât soluțiile grafice high-end de pe desktop.
  • CPU-ul nu era până acum optimizat, dar tehnologia Deep Link Dynamic Power Share permite acestuia să fie mai eficient în utilizarea resurselor, livrând cu 20% mai multă performanță.
  • Grafica Intel Iris Xe MAX integrează două tehnologii dedicate gaming-ului: Game Sharpening și Instant Game Tuning. Acestea vor permite rularea jocurilor populare la rezoluție Full-HD.

În plus, Intel intenționează să lanseze o astfel de tehnologie și pentru procesoarele sale high-end pentru gaming pe desktop. În același timp, lucrează cu parteneri pentru a aduce soluția pe desktop-urile accesibile în prima jumătate a anului 2021. Pentru server, compania plănuiește lansarea în acest an, iar produsele Xe-HP și Xe-HPG sunt programate să sosească anul viitor.