Nokian Tyres răspunde la nevoile conducătorilor de mașini electrice și oferă anvelope silențioase inclusiv pentru modele mici și mijlocii

0
2938
Nokian Tyres
Nokian Tyres răspunde la nevoile conducătorilor de mașini electrice și oferă anvelope silențioase inclusiv pentru modele mici și mijlocii

Având în vedere că producătorii de automobile încearcă să dezvolte vehicule cu impact cât mai redus asupra mediului, piața globală se schimbă continuu. Nokian Tyres caută întotdeauna să le ofere șoferilor soluții avansate care să răspundă la nevoile acestora. Astfel, producătorul de anvelope urmărește îndeaproape industria și ține cont de nevoile consumatorilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În special în Statele Unite și China, există mai mulți producători de vehicule electrice aflați în continuă dezvoltare. Producătorii europeni de vehicule tradiționale își electrizează și ei modelele și își comunică activ obiectivele și investițiile. Primele mașini electrificate au fost modelele de dimensiuni mari și cu prețuri ridicate. În prezent, există din ce în ce mai multe modele de dimensiuni medii și mici, iar mașinile electrice devin un lucru obișnuit.

Harri Myllymaa, Senior Manager Research & Development, Nokian Tyres, spune:

„Industria auto se află într-o transformare continuă, introducând într-un ritm rapid noi modele de vehicule electrice. Suntem implicați în această schimbare și ținem cont de ea în dezvoltarea anvelopelor noastre”

Nokian Tyres urmărește cu atenție producătorii de automobile și piața de consum, iar pentru dezvoltarea de produse colaborează cu agenți de vânzări de pe diverse piețe. Harri Myllymaa, adaugă:

„Țările nordice, Europa Centrală și America de Nord sunt principalele noastre piețe. Pentru noi, acestea sunt acum piețe interne, iar echipa de dezvoltare de produse cunoaște foarte bine condițiile impuse pe plan local. Dezvoltarea de produse durează mult, deoarece luăm în considerare toate soluțiile pe care le-am putea introduce în beneficiul șoferilor. Astfel, ne străduim constant să menținem o gamă de produse modernă”.

Mai multe direcții paralele de dezvoltare

Aflăm că dezvoltarea anvelopelor este un proces complex cu numerioase etape. Se îmbină dezvoltarea continuă a produselor aflate în prezent pe piață, crearea de noi game de produse și inovații tehnice. Alimentarea, masa și nivelul scăzut de zgomot al vehiculelor electrice se numără printre factorii care ghidează dezvoltarea.

Structura anvelopei, compusul benzii de rulare și grosimea stratului de rulare au un impact major asupra zgomotului. Nokian Tyres a dezvoltat tehnologia SilentDrive care oferă un nivel de zgomot foarte scăzut în anvelope. Astfel, confortul în timpul condusului este îmbunătățit. Tehnologia este utilizată în cazul anvelopelor Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV.

Dezvoltarea produselor este influențată și de diferite reglementări și decrete. De exemplu, rezistența la rulare a unei anvelope poate necesita un anumit nivel pentru a obține ratingul A, însă limita va deveni mai strictă peste câțiva ani.

Marko Saari, Head of Product Management, Nokian Tyres, spune:

„În viitor, aspectele legate de rezistența la rulare a anvelopei și producția durabilă vor continua să fie evidențiate. Proprietățile anvelopelor vor fi și ele adaptate și mai mult la anumite modele EV. Chiar dacă domeniile de interes în dezvoltarea anvelopelor se vor schimba, nu vom face niciodată compromisuri în ceea ce privește siguranța și protecția mediului”