Nokia Media Streamer este un rival Chromecast neaşteptat care a debutat în India

0
1784

Nokia continuă să intre pe pieţe inedite şi după ce a început să activeze pe cea smart TV în ultimul an, iat-o punându-şi amprenta şi pe zona de media streaming. A lansat un dongle în stil Chromecast, care se vinde deocamdată doar în India. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Flipkart, unul dintre cei mai mari retaileri din India, deţinut de Walmart a anunţat lansarea lui Nokia Media Streamer, un dongle de media streaming, care îţi permite să transformi un televizor standard într-un smart TV. Aduce cu Amazon Fire TV Stick şi cu Xiaomi Mi Xbox sau Mi TV Stick. Practic Nokia Media Streamer se conectează la TV şi îţi permite să faci streaming de pe telefon cu aplicaţii ca Netflix, Amazon Prime, Disney+, dar şi cele muzicale ca Spotify.

YouTube ar trebui să fie la rândul său pe listă. Atenţie, produsul este realizat şi promovat de către Flipkart, în cadrul unui parteneriat cu Nokia, aşa cum s-a întâmplat şi cu smart TV-urile cu brand finlandez. Flipkart are voie să folosească licenţa pentru acest nume în India. Dongle-ul e bazat pe Android 9.0 şi oferă acces la Google Play Store, permiţând utilizatorilor să descarce o sumedenie de aplicaţii ideale pentru televizoare. Există şi suport Chromecast chiar şi produsul vine la pachet cu o telecomandă, cu buton special ZEE5.

ZEE5 este un soi de Netflix made în India. Dongle-ul suportă rezoluţie până la Full HD 60 FPS, are procesor quad core, 1 GB RAM, 8 GB stocare şi suporta WiFi dual band. Preţul este accesibil, 47 de dolari, dar poate un pic cam piperat pentru ce ne aşteptăm de la un brand secundar faţă de Amazon şi Google pe această piaţă.