Nokia 7 anunţat oficial: telefon midrange cu procesor Snapdragon 630

0
1148

Deşi zvonurile afirmau că tripleta Nokia rămasă nelansată până acum ar urma să vină în 2018, deja o parte a sa a debutat: Nokia 7. Tripleta include şi Nokia 2 şi Nokia 9, dar pe ele două chiar cred că le vedem la anul. Revenind la noul sosit, Nokia 7 este un telefon midrange, care pare gândit să concureze cu ASUS ZenFone 4 sau Moto Z2 Play.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Telefonul are o carcasă unibody cu ramă metalică şi spate din sticlă glossy. Ecranul are muchii foarte înguste şi vine cu un panou IPS LCD şi diagonală de 5.2 inch. Rezoluţia este full HD, iar dotările includ un procesor Qualcomm Snapdragon 630, GPU Adreno 508 şi 64 GB stocare. Handsetul se va vinde în versiuni cu 4 sau 6 GB RAM, iar stocarea va fi de 64 GB.

Avem şi slot microSD, iar în spate găsim o cameră cu optică Zeiss şi senzor de 16 megapixeli. Pentru selfie avem o cameră wide angle în zona frontală, iar bateria este o unitate de 3000 mAh. Pe partea de conectivitate începem cu USB Type-C şi încheiem cu WiFi ac, Bluetooth 5.0, NFC şi LTE Categoria 6. Nokia 7 se remarcă prin funcţia Dual Sight, care permite realizarea de fotografii sau clipuri video simultan folosind ambele camere, cea din spate şi faţă.

Tehnologia OZO Audio se află la posturi pentru filmarea 4K şi pentru cei care se întreabă, avem şi jack audio de 3.5 mm la bord. Noul telefon Nokia rulează Android 7.0 Nougat, dar urmează să fie actualizat la Android Oreo în perioada următoare. Chinezii primesc primii telefonul de pe 24 octombrie şi încă nu ştim când şi dacă vine în Europa. Primele preţuri apărute sunt de 377 dolari pentru versiunea cu 4 GB RAM şi 407 dolari pentru cea cu 6 GB RAM.