Netflix şi Voyo difuzează în România serialul cu preşedintele Zelenski, “Sluga Poporului”

0
3120

Cu câteva zile în urmă PRO TV promitea că va aduce în România serialul care l-a făcut popular pe Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. E vorba despre serialul de comedie în 3 sezoane “Sluga Poporului”, care ajunge pentru început pe VOYO pe 20 martie. Între timp voi îl puteţi vedea şi pe Netflix, unde a ajuns de câteva zile, inclusiv în România.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Netflix a mai difuzat serialul între 2017 şi 2021, iar acum îl aduce din nou pe platformă după ce popularitatea lui Zelenski a explodat la nivel global, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia. Liderul Ucrainei a dovedit curaj în a ţine piept ruşilor, nu şi-a părăsit ţara atacată şi s-a poziţionat ca un lider pe care îl respectă toate ţările de pe glob, recent fiind şi propus pentru un Premiu Nobel pentru pace. Povestea lui Zelenski e fascinantă, pentru că acest serial e cel care l-a pus în scaunul prezidenţial.

Preşedintele Ucrainei a debutat ca actor şi comediant şi joacă în acest serial rolul lui Vasyl Petrovych Holoborodko, un profesor de istorie de liceu, care are doar 30 de ani. În urma unui discurs cu patos anti corupţie în cancelarie, care a fost filmat de un elev şi urcat pe YouTube, bărbatul devine în mod neaşteptat preşedintele Ucrainei. Ulterior protagonistul se ia la trântă cu corupţia şi interesele meschine ale părţilor din ţara sa.

După ce serialul a fost văzut şi apreciat de milioane de ucraineni, în 2017 Zelensky a creat un partid care purta numele acestui serial. Pe 20 mai 2019 era ales preşedintele Ucrainei. Producţia e o satiră la adresa societăţii ucrainene, a celor bogaţi şi corupţi, care cad cu faţa în mâncare la un dineu şi a bărbatului simplu din popor care vrea să stârpească corupţia. Există şi un lung metraj derivat din acest serial.

Pentru început pe Netflix puteţi viziona doar primul sezon, care are 24 de episoade.