ASUS Challenge 2022 este un concurs de informatică adresat liceenilor din București; Iată ce premii sunt puse la bătaie

0
2248
ASUS Challenge 2022

Prin intermediul celor de la Mobilissimo aflăm că ASUS România a făcut în această săptămână primul pas în domeniul educațional local. Astfel, celebrul producător taiwanez a anunțat lansarea concursului de informatică ASUS Challenge 2022 din București. Detalii avem în rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ei bine, vorbim aici despre o competiție de informatică adresată liceelor din București. Sunt și premii pe măsură, iar concursul este realizat de către ASUS alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și NEXTLAB.TECH. Se pot înscrie aici până pe 31 martie elevii din clasele IX-XII, din București, sub formă de echipe.

ASUS Challenge 2022

(Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București)

Profesorul îndrumător este cel care va completa formularul de înscriere cu pricina. De asemenea, trebuie precizat că fiecare echipă are nevoie de un desktop și cel puțin un smartphone. De ce? Pentru că acest concurs este organizat și desfășurat online, astfel încât să poată participa cât mai mulți elevi. Aici vor fi folosite platformele Zoom și Kahoot, iar întrebările sunt de tip chestionar.

ASUS Challenge 2022, program desfășurare:

  • 4 aprilie 2022 – Simulare – vor lua parte toate echipele înscrise, pentru realizarea unei runde de test, pentru acomodarea cu modalitatea de implementare a concursului.
  • 7 aprilie 2022 – ETAPA 1 – Vor lua parte toate echipele din școlile înscrise, care respectă toate regulile concursului; se vor califica în Finală primele 50% (cincizeci la sută) echipe în ordinea desemnată de programul Kahoot, dar, maxim primele 10 echipe.
  • 12 aprilie 2022 – ETAPA 2 – Vor lua parte toate echipele din școlile înscrise, care respectă toate regulile conscursului și care nu s-au calificat în Etapa 1 Se vor califica în Finală primele 50% (cincizeci la sută) echipe în ordinea desemnată de programul Kahoot, dar, maxim primele 10 echipe.
  • 4 mai 2022 – FINALA – Vor lua parte maxim 20 de echipe care s-au calificat în Etapele 1 și 2.

Mai sus am inclus și etapele competiției. ASUS vrea ca prin această inițiativă să încurajeze competivitatea și performanțele școlare în domeniul informaticii. De asemenea, concursul vrea să promoveze învățarea de lucruri noi, dezvoltarea spiritului de competiție și antrenarea imaginației.

ASUS Challenge 2022

Competiția va avea un câștigător mare, astfel că echipa declarată învingătoare va fi recompensată prin dotarea laboratorului de informatică al liceului. Premiul constă într-un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) și 30x de sisteme ASUS ExpertCenter E5 Aio 22 (E5202WHAK).

Dacă vrei să participi cu liceul tău la acest concurs, sau știi pe un prieten pasionat, găsești mai multe detalii aici.