Netflix nu va mai funcţiona pe anumite televizoare Samsung din data de 1 decembrie

0
3780

Netflix e pe cale să primenească lista de dispozitive de pe care poate rula şi aflăm că începând cu data de 1 decembrie nu va mai funcţiona pe anumite dispozitive. E vorba în special de televizoare Samsung, dar şi de câteva streaming stick-uri.

Publicitate

Astfel, începând cu data de 1 decembrie, dacă ai un smart TV Samsung mai vechi, trebuie să îţi iei gândul de la streaming pe Netflix. Netflix a început deja să trimită mesaje de eroare celor cu modele vechi şi a postat şi detalii pe pagina sa oficială. Încă nu e clar ce modele sunt afectate sau din ce an trebuie să fie. Mai sunt afectate şi televizoarele Vizio mai vechi, dar şi box-urile Roku de prima generaţie.

Conform unor surse apropiate de Samsung, televizoarele Samsung din 2010 şi 2011 sunt cele care pierd suportul Netflix. Alte surse menţionează că televizoarele Vizio care sunt vechi de 4 ani sau mai mult pierd de asemenea suportul. Cât despre playerele Roku, aici următoarele modele vor fi lovite de această problemă: Roku 2050X, Roku 2100X, Roku 2000C, Roku HD Player, Roku SD Player, Roku XR Player şi Roku XD Player.

Ce e drept nu cred că e multă lume care foloseşte un smart TV din 2010 sau 2011 în ziua de azi şi nu ştiu cât de “smart” chiar mai e un TV de gen. Mă gândesc şi că au rămas în urmă cu actualizările şi că decât să ofere o experienţă ciuntită sau cu lag, Netflix prefera să renunţe de tot la includerea pe acele TV-uri. Nu e o mişcare singulară. Hulu renunţa la suport pentru televizoarele LG produse înainte de 2014 cu câteva luni în urmă.

Asta în vreme ce YouTube a scos din schemă smart TV-urile Sony produse în 2012 şi asta încă din 2016. Alternative sunt gârlă şi ne apropiem de Black Friday, deci cei care au TV-uri şi box-uri vechi pot găsi produse noi. Iar dacă ţii morţiş la TV-ul vechi, poţi să îţi iei un Chromecast.