NAS-urile QNAP primesc versiunea QTS 5.0 Beta bazată pe un kernel actualizat; Securitatea este îmbunătățită

0
903
NAS-urile QNAP primesc versiunea QTS 5.0 Beta bazată pe un kernel actualizat; Securitatea este îmbunătățită

QNAP Systems Inc. a lansat QTS 5.0 Beta, cel mai recent sistem de operare disponibil pentru NAS-urile QNAP. Aflăm că noul OS este bazat pe Linux Kernel 5.10, iar acesta oferă o securitate îmbunătățită și suport WireGuard VPN. Avem detalii despre noul sistem de operare mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

QNAP invită utilizatorii să participe la programul Beta și să ofere feedback în privința îmbunătățirii QTS. Noul OS aduce DA Drive Analyzer, un instrument bazat pe un engine AI în cloud. Acesta poate estima durata de viață preconizată pentru unitățile de stocare. Totodată, noua aplicație QuFTP răspunde nevoilor de transfer de fișiere personale și confidențiale.

Mai jos avem detalii despre principalele aplicații și caracteristici noi regăsite în QTS 5.0.
  • Securitate sporită: QTS 5.0 suportă TLS 1.3, poate actualiza automat sistemul și aplicațiile și oferă chei SSH pentru autentificare securizând accesul la NAS.
  • Suport pentru WireGuard VPN: Noul QVPN 2.0 va integra WireGuard VPN, un instrument ușor și fiabil. QVPN 2.0 le oferă utilizatorilor o interfață ușor de utilizat pentru configurarea și securizarea conexiunii.
  • Performanță îmbunătățită pentru cache-ul pe NVMe SSD: Noul kernel îmbunătățește performanța și utilizarea SSD-urilor NVMe. Atunci când este activată accelerarea cache-ului, stocarea SSD poate fi utilizată mai eficient, eliberând în același timp resursele de memorie.
  • Recunoașterea îmbunătățită a imaginilor cu Edge TPU: Utilizând Edge TPU în QNAP AI Core (motorul cu AI pentru recunoașterea imaginilor), QuMagie poate efectua o recunoaștere mai rapidă a fețelor și a obiectelor, în timp ce QVR Face consolidează analiza video în timp real pentru recunoașterea instantanee a fețelor.
  • DA Drive Analyzer cu diagnostice bazate pe AI: DA Drive Analyzer valorifică inteligența artificială bazată pe cloud pentru a estima durata de viață preconizată a unităților de stocare, ajutând utilizatorii să planifice în avans înlocuirea unităților pentru a se proteja împotriva timpilor de nefuncționare a serverului și a pierderilor de date.
  • QuFTP pentru transferul securizat de fișiere: QNAP NAS poate funcționa ca un server FTP, oferind conexiune SSL/TLS criptată, controlul lățimii de bandă QoS, setarea limitărilor de transfer FTP sau a limitărilor de viteză pentru utilizatori și grupuri de utilizatori. QuFTP suportă, de asemenea, FTP Client.

Disponibilitate QTS 5.0 pe NAS-urile QNAP

QTS 5.0 se află momentan în versiune Beta. El poate fi descărcat de aici, însă utilizatorii trebuie să verifice în prealabil compatibilitatea QTS 5.0 Beta cu NAS-urile QNAP accesând acest link!