MWC 2018: Samsung Galaxy S9+, Galaxy S9+ devin oficiale cu cameră cu diafragmă variabilă, difuzoare stereo şi AR Emoji

0
1105

Samsung a anunţat cu câteva ore în urmă la MWC 2018 flagshipurile sale pe anul 2018 şi anume Samsung Galaxy S9 şi Samsung Galaxy S9+. E vorba despre telefoane care păstrează în mare formatul şi diagonala lui Galaxy S8 şi S8+, dar primesc camere noi, extra RAM şi alte bunătăţi, mai ales la nivel de software. Hai să vedem despre ce e vorba.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ce priveşte designul povestea e familiară: diagonală de 5.8 inch pe S9 şi 6.2 inch pe S9+. Se păstrează Infinity Display-ul, dar se taie din muchia de jos şi sus. A fost mutat scannerul de amprente din dreapta camerei sub ea. Talia este de 8.5 mm pentru ambele telefoane, iar greutatea a crescut cam cu 10 grame faţă de S8/S8+.

Flagshipurile sunt fabricate din sticlă şi metal, cu panou din sticlă curbată pe margini în faţă şi spate şi ramă din aluminiu intre. Ecranul oferă o rezoluţie Quad HD+, aspect 18.5:9 şi panou Super AMOLED. La interiorul telefoanelor se află un procesor Snapdragon 845 sau Exynos 9810, 4 GB RAM pe S9 şi 6 GB RAM pe S9+. Avem şi 64 sau 256 GB stocare, slot microSD şi o baterie de 3000 mAh pe Galaxy S9 şi 3500 mAh pe S9+.

În spate găsim o cameră singulară de 12 MP pe Galaxy S9, cu diafragmă variabilă între F/2.4 şi F/1.5. Se adaptează la condiţii low light cu un sistem mecanic inspirat de ochiul uman. Camera are şi stabilizare optică, dar şi noua captură Super Slow Motion la 960 FPS. Transformă un cadru de 0.2 secunde într-o filmare de 6 secunde, ce poate deveni şi GIF.

Camera mai vine cu un Bixby Vision evoluat, care identifică puncte de reper, traduce în timp real şi identifică şi caloriile din mâncare. Avem şi funcţia nouă AR Emoji, care va face un selfie mai complex şi va transforma fata în avatar 3D, care poate fi total personalizat.

Camera lui Galaxy S9+ e ceva mai complexă, integrand doi senzori de 12 megapixeli, ambii cu stabilizare optică. Unul e normal şi unul e telephoto. Cel principal are diafragma variabilă ca la S9. Selfie-urile se fac pe ambele telefoane cu camere de 8 MP.

Samsung Galaxy S9 şi S9+ mai plusează cu difuzoare stereo, cu acustică AKG şi Dolby Atmos, plus securizare prin scanner de iris şi facial, acum îmbunătăţite cu un Knox mai sigur. Telefoanele cele noi rulează Android 8.0 Oreo cu cel mai nou Samsung Experience aplicat peste, cu orientare landscape pentru UI, cu Bixby îmbunătăţit şi un look similar cu interfaţa last gen.

Samsung a mai prezentat şi DeX Pad un accesoriu tip dock pe care pui telefonul orizontal şi îl transformi în înlocuitor de PC în tandem cu tastatură, mouse şi monitor. Telefonul poate fi folosit ca touchpad şi tastatura. Galaxy S9 şi S9+ vin pe negru şi albastru, dar şi noua versiune roz “liliac”, culoarea anului 2018. Mai menţionez şi faptul că avem porturi USB Type-C, conectivitate LTE Gigabit şi captura Bokeh pe S9+.

Samsung Galaxy S9 va costa 3900 de lei pe piaţa din România iar Galaxy S9+ ajunge la 4400 lei. Sunt disponibile la precomanda chiar acum şi vor fi livrate pe 16 martie clienţilor, atunci când vor ajunge şi în magazine.