MOTO RAZR 2019 a debutat: telefon cu clapetă, pliabil pe mijloc şi cu preţ de 1500 de dolari

0
2668

Pe 14 noiembrie Motorola a prezentat în sfârşit mult aşteptatul său telefon RAZR de nouă generaţie, modelul MOTO RAZR 2019. Telefonul este fix cum îl dădeau zvonurile: pliabil şi cu clapetă. Rămâne să debuteze în ianuarie 2020 la preţul de 1500 de dolari şi avem detalii despre el mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În primă fază produsul va fi disponibil exclusiv prin intermediul operatorului Verizon în State, ulterior va ajunge să fie disponibil şi global. Acest “flip phone” este unul subţire şi compact, mai ales atunci când este închis. Când este deschis, etalează un ecran de 6.2 inch, pliabil OLED. Oferă o rezoluţie de 2142 x 876 de pixeli şi un aspect 21:9. Sus găsim un breton, în care se află camera selfie, iar jos avem o bărbie proeminentă cu un buton mare, care include cititorul de amprente.

La exterior găsim un ecran secundar, de 2.7 inch, tot un OLED cu rezoluţie de 800 x 600 pixeli. Pe el vedem notificări, actualizări şi informaţii meteo. Putem şi să controlăm playbackul muzical de acolo şi să interacţionăm cu Google Assistant spre exemplu, dar şi să controlăm camera principală pentru a face selfie-uri când telefonul e închis. Că tot am menţionat camera, e vorba despre o unitate de 16 megapixeli, cu stabilizare electronică, telemetru laser şi autofocalizare Dual Pixel.

Pentru selfie avem o cameră de 5 MP, cea din bretonul mai sus menţionat. MOTO RAZR 2019 are un singur difuzor în zona de jos şi aduce nu mai puţin de 4 microfoane. Vine şi cu o baterie de 2510 mAh, care se încarcă via port USB-C şi alimentator de 15W. Nu am uitat de procesor, unul midrange, un Snapdragon 710, iar motivul alegerii sale ar fi pentru că se încălzeşte mai puţin telefonul şi are şi un consum mai redus.

La bord mai găsim şi 6 GB RAM, 128 GB stocare şi Android 9.0 Pie, dar şi suport WiFi ac, Bluetooth 5.0 şi la pachet Moto oferă o pereche de căşti RAZR şi un adaptor de căşti. Aş menţiona şi că avem posibilitatea de a folosi un eSIM pentru a ne conecta la reţele mobile. Ce lipseşte de aici? Suport 5G, slot microSD, jack audio, poate şi rezistenţa la apă. Totuşi avem ceva rezistenţă la stropire.

Cei care au pus mâna pe telefon au remarcat şi un gol între ecranul OLED şi margine, dar şi o balama cam ieşită în relief, deci rămâne de văzut cât de rezistent e terminalul. Am înţeles că există şi un mod special Retro RAZR care simulează experienta tastaturii T9 de pe vremuri.