Microsoft vrea să aducă cloud gaming-ul, xCloud pe PC şi console la un moment dat

0
733

Phil Spencer, vicepreşedinte executive al secţiunii de Gaming de la Microsoft a discutat recent despre viitorul cloud gaming-ului şi al serviciului xCloud, oferit de MS. Astfel am aflat că planurile Microsoft includ aducerea lui xCloud şi pe console şi PC pe viitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După un an de testare, Microsoft a adus xCloud către public în septembrie 2020. Iniţial s-a lansat prin integrarea în Xbox Game Pass, permiţând ca 150 de jocuri să fie jucate prin streaming pe tablete şi telefoane cu Android. Se pregăteşte şi o lansare pe iOS, dar şi pe PC-urile cu Windows 10. Aplicaţiile au fost deja testate intern la Microsoft. E clar faptul că Microsoft vrea să concureze cu puternicul GeForce Now de la NVIDIA, care e deja atât de apreciat de toată lumea.

Primul pas a fost deja făcut prin lansarea pe mobile, dar cineva care are Xbox va avea mai puţină nevoie de un serviciu de gen. Pe PC totuşi ar putea avea succes o funcţie care îţi oferă acces la sute de jocuri de Xbox. Microsoft ar mai concura şi cu Sony şi al său PlayStation Now, dar şi cu Stadia de la Google. Xbox Game Pass a debutat în septembrie în 22 de ţări cu o selecţie de peste 150 de jocuri. Cu puţin tupeu într-o bună zi ar putea ajunge şi pe consolele rivale, precum Nintendo Switch sau PlayStation 4 sau 5, deşi nu ştiu dacă japonezii vor accepta asta.

Mai degrabă este o idee bună pentru cei cu laptopuri, Chromebook-uri şi PC-uri slabe care vor să joace titluri AAA. Recent piaţa de streaming pentru jocuri a devenit şi mai aglomerată odată cu lansarea lui Amazon Luna.