Când am auzit prima oară că Microsoft şi BMW au de gând să implementeze Skype pe automobile m-am gândit imediat “oh nu, încă un pericol la volan”. Apoi am încercat să aflu despre ce e vorba de fapt. Microsoft a anunţat în această săptămână parteneriatul său cu BMW, care a fost extins să includă şi Skype pe automobilele germanilor.

Publicitate

E vorba despre Skype for Business, care va fi integrat în sistemul iDrive de la BMW. Astfel, posesorii de BMW-uri vor participa la conferinţe pe Skype direct de la volan, folosind sistemul de infotainment al maşinii. Exchange a fost la rândul său integrat de Microsoft în sistemul BMW , iar colaborarea dintre Microsoft şi germani nu este nouă. Cele două companii au pus la punct anul trecut o platformă cunoscută drept Open Mobility.

Aceasta pune la bătaie tehnologie Microsoft Azure şi puternicul său cloud, pentru soluţia BMW Connected. Skype for Business vine pe automobilele BMW la vânzare în Germania, Franţa şi Marea Britanie. Vom avea notificări pentru întâlniri, posibilitatea de a introduce numerele participanţilor şi integrare îmbunătăţită cu Microsoft Exchange pentru calendare, contacte şi liste to do.

Şi subliniez din nou: atenţie maximă la volan şi sper că sistemul să fie cumva gândit pentru a nu distrage şoferul de la condus. Mai sper şi că se pune accent pe apeluri audio Skype şi nu video.