Microsoft scapă de zgomotul de fond şi amplifică vocea din clipuri video printr-o tehnologie pe bază de AI (Video)

0
953

Microsoft a început ca în ultimii ani să includă tot mai puternic AI-ul în produsele şi serviciile sale. De această dată a prezentat o tehnologie nouă, pe bază de AI, care amplifică vocea dintr-un clip video şi înlătură zgomotul din fundal.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Prezentarea a fost făcută la evenimentul Ignite 2019 şi AI-ul a fost pus la treabă în cadrul lui Microsoft Stream. Acesta este un serviciu de hosting video pentru business-uri, disponibil în 181 de ţări şi 44 de limbi. E inclus în pachetul Office 365 Enterprise şi oferă detecţie text to speech, care transcrie automat spusele în text, în cazul clipurilor urcate în Stream.

Există şi criptare pentru a se asigura că marile companii nu pierd video-uri vitale pentru business. Mai mult de atât, Microsoft Stream are şi integrare cu Azure Active Directory şi Office Groups. Revenind totuşi la ce ne interesează, în cadrul Ignite 2019 Microsoft a prezentat o nouă tehnologie, care e capabilă să dea pe mut zgomotul de fundal într-un video, păstrând vocea tare şi clară.

Voice Enhance elimină chiar şi zgomotul de utilaje din clip, iar vocea acelui muncitor răzbate ca şi cum ar înregistra-o printr-o lavalieră. Aceasta funcţionalitate ar trebui să sosească în trimestrul 2 din 2020. Se activează cu un singur click. Tot la Ignite 2019, Microsoft a mai anunţat o versiune nouă de browser Microsoft Edge, bazată pe Chromium, care va sosi pe 15 ianuarie 2020.

A fost prezentată şi o soluţie All In One, o aplicaţie Office care combina Word, Excel şi PowerPoint în acelaşi app pentru iOS şi Android. E disponibilă deja în beta, din ce am înţeles.