Microsoft publică rezultatele financiare pentru trimestrul 4; veniturile înregistrate de divizia Windows Phone sunt acum cu 46% mai mici

0
794

În cursul zilei de ieri, gigantul IT Microsoft a făcut publice rezultatele financiare pentru trimestrul 4 ce s-a încheiat la data de 30 septembrie. Astfel, ni se aduce la cunoștiință faptul că veniturile înregistrate de divizia Windows Phone sunt acum cu 46% mai mici în comparație cu cifrele înregistrate anul trecut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft-Logo-at-Campus-Headquarters

Printre cauzele ce au stat la acest declin al veniturilor înregistrate de Windows Phone am putea avea în primul rând decizia Microsoft de a oferi companiilor de tip OEM licențe gratuite ale sistemului de operare pentru acele device-uri de până în 9 inch, decizie luată pentru mărirea ecosistemului Windows Phone.

De asemenea, aflăm că Microsoft a susținut și că veniturile obținute din partea producătorilor OEM de computere au cunoscut un declin cu 2% datorită unei alte decizii de a oferi sistemul de operare Windows 8.1 sub numele Windows 8.1 with Bing, OS ce a fost vândut la un preț mai mic.